NA24.no

Tredobler bøtene

Britiske finansmyndigheter vil gå hard til verks for å straffe forbryterne.

Britiske Financial Service Authorities, FSA, annonserte mandag at økonomiske lovbrytere kan vente seg kraftige bøter fremover.

NA24 - din næringslivsavis

Selskaper som blir funnet skyldige i store økonomiske lovbrudd kan få bøter på over 500 millioner kroner. Dette innebærer en tredobling i forhold til dagens maksimalstraff.

-Ved å trykke selskaper og enkeltpersoner så hardt i lommeboken at det gjør vondt, ønsker vi å sende et signal til markedet om at det lønner seg å overholde reglene, sier Margaret Cole i FSA til Times Online.

Ifølge planen skal det nye lovverket tre i kraft fra februar neste år. Bøtene kan da utgjøre så mye som 20 prosent av omsetningen som det aktuelle produktet eller forretningsområdet genererer, skriver FSA.

Den største boten som er gitt til nå var på rundt 170 millioner kroner. Straffen ble betalt av Shell i 2004 etter at selskapet ble dømt for å villede sine aksjonærer omkring størrelsen på olje-og gassreservene sine.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere