NA24.no

Treff for Statoil og Det norske

Jack-up rigg oppjekkbare Seadrill bore
Jack-up rigg oppjekkbare Seadrill bore Foto: Seadrill
Sist oppdatert:
Statoil og Det norske oljeselskap har funnet olje og gass.

Oljedirektoratet (OD) melder onsdag morgen at det er påvist olje og gass i en ny brønn på lisens 265 i Nordsjøen. Det er Statoil ASA som er operatør for lisensen.

NA24 - din næringslivsavis

Funnet ligger om lag 35 kilometer øst for Gudrunfeltet og vel 30 kilometer sør for Granefeltet i Nordsjøen. Det ble høsten 2007 gjort et funn i tilsvarende område.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Reservoaret består av sandholdig konglomerat. Gassfunnet i brønnen er sannsynligvis en del av det samme hydrokarbonsystemet som ble funnet i grunnfjellet i forrige letebrønn.

- Størrelsen på begge disse gassfunnene er foreløpig anslått til mellom 3 og 10 milliarder standard kubikkmeter utvinnbar gass, melder OD

En vellykket formasjonstest er gjennomført i gassonen. Maksimum produksjonsrate var på 120 000 kubikkmeter gass per strømningsdøgn gjennom en 63/64 tommers dyseåpning. Begrensede strømningsegenskaper ble påvist i oljesonen.

Det er i tillegg utført omfattende datainnsamling og prøvetaking i brønnen. Flere studier er igangsatt for å kunne evaluere brønndataene. Brønnen er den fjerde letebrønnen i utvinningstillatelse 265.

Brønn 16/2-5 ble boret på 109 meters havdyp av boreinnretningen West Epsilon som nå skal til Rosenberg verft i Stavanger.

Statoil har en eierandel på 30 prosent i lisensen, det samme har Det norske oljeselskap og Petoro, mens Talsiman Energy har 10 prosent.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere