NA24.no

Treg start på Wall Street

Sist oppdatert:
Spekulantene på børsene i New York tar gevinst etter gårsdagens festoppgang

Børsene i New York startet dagen med en kjapp tilbakegang etter at handelen kom i gang, men hentet seg raskt inn igjen.

NA24 - din næringslivsavis

Fallende oljepris førte i går til aksjefest for investorene på Wall Street. Nasdaq steg nesten 2 prosent, mens S&P 500 ble hevet rundt 1 prosent, i dag har investorene fått en langt tråere start.

Industriindeksen Dow Jones starter dagen med å falle 0,01 prosent til 11.498,15 poeng, mens aksjene på den brede S&P 500-indeksen blir sendt opp 0,07 prosent til 1.314,01 poeng.

Den teknologitunge Nasdaq-indeksen stiger 0,31 prosent til 2.222,63 poeng.

Oljeprisen stiger noe igjen etter at ha falt drøyt tre prosent de to foregående dagene. Dette gjør at det er en viss form for gevinstsikring på børsene i USA denne dagen. Markedet venter også på de ukentlige oljelagertallene fra de amerikanske myndighetene litt senere i ettermiddag. Det er ellers stille på makrofronten fra amerikanske nøkkeltall.

Følg oljeprisen her .

Bilprodusenten Ford kan også fort komme i fokus også denne dagen. Selskapet steg 4 prosent i går, og ligger an til å legge på seg ytterligere 3 prosent denne dagen. Avisen Wall Street Journal skriver at Ford har planer om å kutte administrasjonskostnadene med rundt en tredjedel.

Kuttene vil være er den del av omstruktureringen selskapet skal igjennom og det er ventet at en rekke arbeidsplasser vil gå tapt. Sjekk Ford-aksjen her.

Håver inn penger
Markedet var avventende i forkant av investeringsbankens Lehman Brothers resultatfremleggelse. Meglergiganten la frem sterke tall for det regnskapsmessige tredje kvartalet. Resultat pr. aksje endte på 1,57 dollar mot 1,47 dollar i samme periode året før. Nettoresultatet på 916 millioner dollar overgikk også fjoråret da meglergiganten la frem et resultat på 879 millioner dollar.

Omsetningen var på 4,18 milliarder dollar.

Analytikerne hadde ifølge en sammenstilling gjennomført av Thomson First Call ventet at Lehman Brothers ville legge frem et resultat pr. aksje på 1,50 dollar fra en omsetning på 4,01 milliarder dollar.

Følg Lehman Brothers her.

I går la fra Goldman Sachs et resultat pr. aksje på 3,45 dollar i regnskapsmessig tredje kvartal, mens det var ventet et resultat på 2,97 dollar pr. aksje. Kursen klatret nesten fem prosent på Wall Street i går.

Goldman Sachs-kursen finner du her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere