NA24.no

Tregere boligsalg - lavere priser

Sist oppdatert:
Bankene merker at boligsalget tar lenger tid.

- Vi merker at folk må ha mellomfinansiering i en lenger periode, sier informasjonsrådgiver Marit Giske i DnB Nor til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Markedet oversvømmes av små leiligheter, melder TV 2 Nyhetskanalen. En tredjedel av de 3000 boligene som er til salgs i Oslo er 2-roms.

Bruker lenger tid
- Vi har forlenget vanlig mellomfinansiering fra fire til seks måneder. Vi ser at det tar litt lenger tid for folk å få solgt, sier Giske.

Flere eksperter anbefaler folk nå å selge boligen før de kjøper ny. Stadig flere får mindre penger for boligen enn de håper på.

- Vi ser ingen problemer i at kunder ikke klarer å ordne opp i mellomfinansieringen som de har. Men det er en økende tendens til at selger ikke oppnår den prisen man har forventet, sier direktør Kåre Johan Osen i Sparebank1 til NA24.

Det kan bety at folk må låne mer enn de hadde planlagt for den nye boligen.

Lavere pris
- Det kan føre til utfordringer med at kunden får mindre egenkapital å rutte med, eller at kunden blir sittende lenger på boligen de skal selge. Prisene er noe lavere nå enn tidligere, sier Osen.

Det er fortsatt ingenting som tyder på at noen krise er i emning. Men for mange av boligene er de elleville budrundene med nærmest garantert salg over takst slutt.

- Vi har ikke opplevd noen problemer, men vi råder folk til å ha realistiske forventninger til prisen, anbefaler Osen.

Samtidig flommer det over av toromsboliger.

Klikk og se hvorfor Liv Hansteen i DnB Nor anbefaler å selge toromsen før du kjøper noe nytt. Saken fortsetter under.

197698

Se flere saker fra NA24-TV her

- Ingen dramatikk
- Vi kan bekrefte at folk har mellomfinansieringen sin lenger, sier assisterende informasjonssjef Rune Kibsgaard Sjøhelle i Nordea til NA24.

Banken sitter ikke på nøyaktige tall, men antyder at det dreier seg om at salgene tar et par måneder lenger tid, altså det som DnB Nor har utvidet sin mellomfinansiering med.

- Kunder sitter litt lenger på mellomfinansieringen, uten at det er noe dramatikk i det. De sitter også litt lenger på finansieringsbevisene sine. Det betyr at hele prosessen tar litt lenger tid, sier Sjøhelle.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere