*Nettavisen* Økonomi.

Treholt i koma

Spiondømte Arne Treholt ligger i respirator på et sykehus på Kypros.

20.03.06 15:53

- Treholt ble innlagt i slutten av forrige uke. Han er trolig rammet av blodforgiftning. Tilstanden er kritisk, men skal være stabil, sier Treholts forsvarer Harald Stabell til TV 2 Nettavisen.

Stabell er selv på Kypros denne uken.

- Dette var en tur vi har planlagt lenge. Jeg var her for å jobbe med sluttføringen av begjæringenom gjenopptakelse, sier Stabell og legger til at han håper arbeidet kan gjennomføres.

- Jeg har ikke snakket med legene selv, men etter det jeg forstår skal det være snakk om blodforgiftning. Vi vet ikke hva årsaken til dette, sier Stabell til TV 2 Nettavisen.

Kobles kanskje fra i dag
Ifølge Stabell var tilstanden til Treholt svært dramatisk. Men tilstanden skal nå være på bedringens vei.

- Han ligger foreløpig i respirator, men det var snakk om å koble ham fra i dag, sier advokaten.

Treholt ble i 1985 dømt til 20 års fengsel for spionasje til fordel for Sovjetunionen og Irak. I 1992 ble han benådet, og han har siden for det meste vært bosatt i utlandet.

Treholt mener at han ble dømt på feil grunnlag i 1985 og har bedt om å få saken gjenopptatt.

Det har vært ført en omfattende debatt om Treholt-saken og -dommen, dels om hvor alvorlig Treholts forbrytelser egentlig var, og dels om norsk etterretningspolitikk og rettspraksis.

Treholt har selv hele tiden benektet spionasje, men har innrømmet at han har gitt fra seg graderte dokumenter og mottatt penger.

Siden Arne Treholt ble benådet i 1992, etter å ha blitt dømt til 20 års fengsel for spionasje i 1985, har han jobbet aktivt mot det russiske markedet.

I et eksklusivt intervju med TV 2 Nettavisen i januar fortalte Treholt om sin forretningsvirksomhet i Russland. Les hele intervjuet her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag