NA24.no

Trekker Aller for retten

Cappelen Damm vil stanse Aller Forlags bokserie.

Onsdag møtes partene til muntlig forhandling i Oslo tinghus etter at Cappelen har sendt begjæring om midlertidig forføyning.

Sjekk ut NA24 Propagandas nye medieguide

- Saken gjelder «NorskeSerier», som vi har etablert som varemerke. Vi har sagt at vi ønsker å beskytte varemerket, og nå skal dette til behandling, sier direktør Tom Dahl i Cappelen Damm til NA24 Propaganda.

Ifølge Dahl er Cappelen Damm størst i Norge på serielitteratur à la bøkene til Frid Ingulstad, mens Schibsted er nest størst. Cappelen Damm selger hvert år bøker for titalls millioner gjennom Bladsentralen distribusjonsnett og abonnenter.

Les også: Trekker ikke skandalebok

- Vi har åtte av de ti største seriene, sier Tom Dahl.

På nettsiden til Aller Forlag kan man abonnere eller kjøpe enkeltbøker i «Norske romanserier». Forlagssjefen er ikke så snakkesalig.

- Dette har jeg ingen kommentar til.

Aller Forlag varslet i høst at de legger om profilen. Forlaget som blant annet tjente godt på Eli Hagens biografi, har ikke lykkes med senere kjendisutgivelser. Dermed har de bestemt seg for å starte med serielitteratur.

Les også: Elendig salg - dropper kjendisene

Aller eier 20 prosent av NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere