NA24.no

Trekker Fredriksen for retten

Foto: Håkon Mosvold Larsen (SCANPIX)
Sist oppdatert:
John Fredriksen og Marine Harvest har havnet i klammeri med chilenske myndigheter.

Tank-Fredriksen ble Lakse-Fredriksen da han kjøpte seg opp i Marine Harvest og ble verdens største lakseoppdretter. Men på veien til total laksedominans møter han nå på problemer i laksestormakten Chile, skriver Memo.

For kun halvannen måned etter at Marine Harvest ble Fredriksen-eid, trekkes selskapet for retten av chilenske myndigheter. For første gang stevner de et flernasjonalt oppdrettselskap for fagforeningsknusing.

- Det vi nå gjør er å representere statens interesser, gjennom å være aktorat i en sak som gjelder fagforeningsfrihet. Men det er dommeren som skal felle endelig dom, gjennom en rettssak hvor vitner og beviser vil bli lagt fram, sier Adriana Moreno, direktør ved Arbeidstilsynets i Puerto Montt, til nyhetsmagasinet.

En chilensk fagforening har gjentatte ganger anmeldt selskapet, fordi arbeidere som ikke er organisert belønnes gjennom lønnet ferie og andre goder som ikke oppnås ved hovedforhandlinger. Samtidig skal, ifølge Memo, to fagforeningsledere ha blitt trukket i lønn i over ett år.

Marine Harvest ble kjøpt av Pan Fish tidligere i år, men konsernsjef i Pan Fish, Atle Eide, ønsker ikke å kommentere forhold i Marine Harvest før de formelt har overtatt selskapet.

- Vi har kjøpt og betalt, men konkurransemyndighetene har ennå ikke godkjent overtakelsen, sier han til Memo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere