NA24.no

Trekker inn på børsen

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Oslo Børs sier ja til to nye selskaper. Sjekk hvilke.

- Vi er en attraktiv markedsplass med hele 10-11 milliarder kroner i omsetning per dag. Tilveksten av nye selskaper er god, sier pressetalsmann Tor Arne Olsen på Oslo Børs til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

På onsdagens børsmøte ble eiendomsselskapet Faktor Eiendom og markedsføringsselskapet Spits begge godkjent av børsstyret for notering.

Full fart
I fjor ble 46 nye selskaper notert ved Oslo Børs, mot 29 hittil i år inkludert dagens to selskaper.

- Det ligger også søknad fra fem andre selskaper til neste børsmøte, sier Olsen.

Neste børsmøte er 19.desember og blir disse selskapene godkjent ligger det an til at hele 34 selskaper har funnet veien til vår lokale børs i år.

Faktor eiendom
Faktor Eiendom er et norsk allmennaksjeselskap etablert i november 2001 med hovedkontor i Sarpsborg. Selskapet er et holdingselskap bestående av følgende syv primære heleide selskaper; Faktor Eiendom , Faktor-gruppen, Faktor Entrepenør , Planbo Forvaltning (tidligere Planbo), Planbo Bolig , Planbo Resort og Fritidsplan.

Faktor Eiendom er en eiendomsutvikler, med fokus på utvikling av leiligheter, hus til boligmarkedet, samt hytter og leiligheter til fritidsmarkedet i Norge, Sverige og Spania.

Konsernet har cirka 50 eiendomsprosjekter som enten er fullført eller under utvikling. Selskapet har gjennom direkte eierskap, gjensidige avtaler, opsjonsavtaler, eller andre rettigheter tilgang til prosjekter med potensial for mer enn 6,000 boligenheter. Utvikling av disse arealene vil sikre drift for selskapet i årene som kommer.

Spits
Spits er en aktør i det nordiske markedet for markedsføringstjenester, med etablerte tjenester innen markedsanalyse, markedsrådgivning, PR, reklame, design, multimedia og film. Spits består av de operative selskapene Opinion (markedsanalyse), Virtual Garden (kommunikasjon), TIBE-gruppen (kommunikasjon) og Applaus (Film- og TV-produksjon).

Spits har hovedkontor i Oslo og omsatte i fjor 220 millioner kroner (pro forma). Konsernet oppnådde et resultat på 10,5 millioner kroner i fjor åå EBITDA-nivå (pro forma).

De to nye selskapene må på børs senest 12. januar 2007. Hvilken liste de havner på avgjøres av børsdirektøren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere