Det bekrefter bankens administrerende direktør Kenneth Engedal overfor Nettavisen. Han henviser ellers til en pressemelding om saken (les meldingen nede i artikkelen).

Gunnar Stavrum: En grov utnyttelse av folks gode tro

- Det var aldri vår intensjon å presse våre medlemmer til å gi gaver, sier Pastor Wiggo Skadestad i Filadelfia Kristiansand til Nettavisen.

Den kristne menigheten Filadelfia ønsker å samle inn 25 millioner kroner. De foreslår at folk som mangler kontanter, kan ta opp lån i Spareskillingsbanken for å gi gaver.

Spareskillingsbanken hadde opprettet et lånetilbud på 250.000 kroner med «gunstig rente, ingen etableringskostnader og en mnd nedbetaling over maks 10 år».

Les mer: Kristen menighet foreslår at folk tar opp lån for å gi gaver

Mandag morgen var det hektisk møtevirksomhet mellom Filadelfia-kirken og Spareskillingsbanken. Der avgjorde partene altså å trekke tilbudet. Banksjef Kenneth Engedal sier til Nettavisen at banken ikke ønsker å kommentere saken utover pressemeldingen.

- Det har aldri vært vår intensjon å presse våre medlemmer til å gi gaver. Vårt engasjement er ofte å hjelpe folk som har kommet litt feil ut i livet, sier Pastor Wiggo Skadestad i Filadelfia Kristiansand til Nettavisen.

- Vi registrerer at omgivelsene ikke har forstått intensjonen med dette tilbudet, sier han. Han sier at banken og kirken valgte å trekke tilbake finansieringstilbudet fordi det ble misforstått.

Nedenfor kan du se Filadelfia-kirkens presentasjon av byggeprosjektet Q42, der Filadelfiakirkens nye lokaler i Kristiansand skal være. Innsamlingsaksjonen er ment å gå til inventar i de kommende lokalene.

HTML EMBED
embedNAvideo("BMMKCJKkcBoAA_8dZK7x3Q", false)


Regiondirektør Eirik Nyberg i Forbrukerrådet var blant kritikerne da lånetilbudet ble kjent.

– Mange vil mene dette er et eksempel på frekkhetens nådegave. Gaver bør gis av et overskudd man har, ikke gjennom å stifte gjeld, og særlig ikke gjeld man ikke har egen sikkerhet for, sa han.