*Nettavisen* Økonomi.

Trener barna på «strippestenger»

Foto: Brendon Thorne (2010 Getty Images)

Den omdiskuterte treningsformen sikter seg inn på småbarn.

Pole dancing brukes av mange kvinner som en treningsform. I det siste har denne treningsformen hatt en svært økende popularitet.

Nå skal voksne ha begynt å ta med sine barn på pole dance-timer.

- Dette er forbausende
Daily Mail skriver om syv år gamle Alexis Biggs som driver med pole dancing. Det er hennes mor som har tatt med Alexis på pole dancing-timer og nå sklir syvårngen rundt på stangen som om hun skulle gjort dette i mange år.

Det er et fengslende syn, skriver avisen. Jenta viser nemlig frem noen kjente triks, deriblant «beach babe» og «seated lady».

Og hun er langt i fra den eneste syvåringen som driver med denne typen trening. Små jenter rundt om i Storbritannia dropper mer kontroversielle hobbyer, slik som riding på hest og ballet, for å ta del av denne nye trenden. Det har blitt så populært at det blir etterspurt trenere innenfor pole dance med spesifikke kvalifikasjoner rettet mor barn.

Forskning viser at det ikke er en eneste by i Storbritannia som ikke har trening for voksne i pole dance. Nå som populariteten har eksplodert har også mange byer startet med timer rettet mot barn.

Antallet barn som deltar på slike timer øker visst i stor grad, i følge avisen.

Mødrene som tar med sine barn på slike timer mener at de er fosiktige og kjærlige foreldre, som sier at disse timene ikke er mer en god trening.

- Når jeg hører om mødre som tar med seg sine døtre til slike timer blir jeg sint og forbauset, sier barnepsykolog Emma Kenny, til Daily Mail.

- Å oppfordre unge jenter til å bruke sine kropper på en seksuell måte er ikke, etter min mening, moralskt. Barn blir presset inn i voksenlivet lenge før de trenger det, og dette er en av de mest ekstreme eksemplene til nå, sier Kenny.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Faksmilie Daily Mail

Pole dance som Ol-gren
Siden åttitallet har pole dancing vært synonymt med strippeklubber, men for et tiår siden ble det mer stuerent som treningsform.

Nå skal det ha blitt spådd at pole dance kan bli en OL-gren. The International Pole Sports Federation kunngjorde et nytt regelkverk som tilsier at det ikke skal bli utøvd altfor seksuelle dansetrinn underveis i konkurranser.

Tross dette har ikke treningsformen klart å rise av seg det seksuelle ryktet.

- Det er opp til andre hva deres oppfatning er, men for meg er det ikke i det ikke i det hele tatt hva folk sier det er, sier Jean Heaton, Alexis sin mor, til Daily Mail.

- Det holder henne sun og frisk, gjør det ikke? Det er rett og slett ikke slik som på strippeklubber.

I seks måneder har den hjemmeværende 31-år gamle moren tatt med seg syvåringen til treningssalen for pole dance.

- Jeg liker det fordi jeg kan møte nye venner og lære nye ting. Moren min gir meg kanskje en stang til jul som jeg kan ha i hagen, sier Alexis.

Man kan jo lurte på hva naboene vil tenke dersom Jean plasserer en tang i hagen som datteren skal svinge seg rundt på.

Uansett er Alexis glad for å kunne gå på pole dance timen, som skal passe til barn helt ned til fire år.

- Vi har ganske mange fireåringer her. De kan klarte opp og ned akkurat som de eldre jentene, sier Remi Tomlinson, eier av JLN Pole Fitness, der Alexis trener, til Daily Mail.

Heaton orteller at hun ikke var det spor skeptisk da Alexis ville starte med pole dancing.

- Jeg liker å holde henne i form, men vil ikke presse henne til noe, sier Heaton.

- Vi lærer dem ikke å ta av klærne.
Tomlinson, som er 21 år, insisterer på at det er ingen grunn til å være bekymret for deres døtre i hans studio.

- Vi vil ikke lære jentene hvordan de skal ta av seg klære. Du kan ikke sammenligne det å være på en «pole dancing club» og det å komme til en «pole fitness class». Det er to vidt forskjellige typer pole dance stiler, sier Tomlinson.

Men hun inrømmer at også strippere bruker hans studio.

- De kommer fordi de ikke får den treningen de trenger fra klubbene de danser i. Men de bruker passende klær og danser ikke de samme stilene som de ville gjort andre steder, sier Tomlinson.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.