*Nettavisen* Økonomi.

Trenger flere hundre ingeniører

Administrerende direktør Ronny Meyer i Techconsult. Foto: Techconsult

Techconsult trenger 200 ingeniører på kort sikt etter et bra tredje kvartal.

15.11.11 09:34

Bergensbaserte Techconsult økte omsetningen etter 3. kvartal fra 136 millioner kroner til 158 millioner kroner. Det er en økning på 16 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. Oppgangen skyldes at etterspørselen etter ingeniører aldri har vært større.

Administrerende direktør Ronny Meyer er fornøyd med fremgangen, men skulle gjerne hatt enda flere ingeniører å tilby sine oppdragsgivere. Han sier at det over flere år har vært et vedvarende behov for kompetanse innen ulike ingeniørfag. Techconsult lever teknisk personell til offshore og landbasert industri, og har blant annet løpende rammenkontrakter med Aibel , Statoil, og Norske Shell.

- Vi har kunder med forsatt store behov for kompetanse, og for å gjøre jobben vår fordrer det at vi hele tiden aktivt rekrutterer flere ingeniører. Ingeniører har gjennom mange år vært mangelvare, spesielt norske ingeniører. Samtidig har behovet aldri vært større enn nå, og på kort sikt har vi mer enn 200 stillinger vi skal fylle. Det er utfordrende i et marked hvor tilgjengelige norske ingeniører blir vanskeligere og vanskeligere å finne, forteller Meyer i en melding.

At norske ingeniører er mest ettertraktet har han en viss forståelse for.

- Det er mange flinke ingeniører i andre land som kunne tenke seg å jobbe Norge. For oppdragsgivere blir det selvfølgelig enklest om det kan ansettes norske arbeidskraft fordi disse snakker norsk og har sitt profesjonelle og sosiale nettverk her i landet. Jeg tror likevel at selskapene må tilrettelegge for å bruke enda mer engelskspråklig personell for å kunne løse både sitt kortsiktige og langsiktige behov for fagfolk. Der er svært mange dyktige engelskspråklige ingeniører tilgjengelig, og vi arbeider aktivt for både å rekruttere slike og i neste omgang integrere disse både sosialt, faglig og praktisk, forteller han i meldingen.

For øyeblikket rekrutterer Techconsult fra åtte land , både innen og utenfor EU. Gjort på riktig måte vil disse kunne bli en stabil og ressurssterk gruppe som vil være viktige ressurser for oppdragsgivere i mange år fremover.

Det samme gjelder innen prosjektadministrative områder som planlegging, kontrakt og innkjøp.

Techconsult har hovedkontor i Bergen og avdelinger i Stavanger og Oslo, samt i Teeside i Storbritania. Resultatfremgangen inntil 3. kvartal er 18 prosent, fra 4,5 millioner kroner til nærmere 5,4 millioner hittil i år. For den norske virksomheten er omsetningsøkningen mer enn 17 prosent og resultatfremgangen 33 prosent.

- Vi har ikke nådd tilsvarende høyt aktivitetsnivå i England, og ingeniører er langt mer tilgjengelig i det britiske markedet enn hva tilfellet er i det norske, sier Meyer i meldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.