NA24.no

Trenger ikke penga, Jens!

Sist oppdatert:
Rune Bjerke klarer seg uten gullkortet til kompisen Jens.

Ingen kan si nei til almissene fra staten, heller ikke DnB Nor-sjef Rune Bjerke. Det som imidlertid er klart er at DnB Nor ikke trenger hjelp fra staten.

NA24 - din næringslivsavis

DnB Nor har tidligere uttalt at de før sommeren kan hente inn rundt 13 milliarder kroner gjennom den statlige finansieringsordningen.

Da NA24 tirsdag spurte Bjerke om han fortsatt trenger pengene til Jens Stoltenberg, svarte han slik:

- Vi skal ikke hente penger for at vi trenger det, men for at våre kunder trenger det.

Han legger til at DnB Nor baserer seg på å klare sine krav til egne kapitalkrav uten ekstern hjelp. I første kvartal gjorde de meget sterke resultatene sitt til at DnB Nor er på god vei å klare et eget krav til kjernekapitaldekningen på 8 prosent før utgangen av 2010.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Bjerke sier imidlertid at de før sommeren vil sette seg ned med Statens Finansfond for å sjekke om det er mulighet, og noen vits, i å hente inn 13 milliarder kroner fra staten.

Se DnB Nor-sjef Rune Bjerke kommentere kvartalstallene med TV 2 Nyhetskanalen.

305670

Er gjennom krisen
På onsdagens pressekonferanse startet Rune Bjerke med at DnB Nor har klart seg gjennom krisen. Selv om han presiserer at banken tror at det ligger betydelige tap i en del av låneengasjementene til kundene fremover, er det ikke tvil om at DnB Nor-ledelsen føler de har kontroll over situasjonen.

I første kvartal er det nærmest ikke tap på utlån i personmarkedet. Alle tap i denne sektoren er på kredittkort. Shippingporteføljen, hvor enkelte har spekulert i giganttap, har man faktisk tilbakeført tidligere nedskrevede tap. Likevel spår Rune Bjerke at tapene på utlån i år blir på opptil 10 milliarder kroner, hvorav 700 millioner til 1 milliarder kroner kommer innen shippingporteføljen.

Den sistnevnte porteføljen står for øvrig for 10 prosent av bankens utlånsportefølje.

Se NA24s nyhetsredaktør Sigvald Sveinbjørnsson kommentere tallene med TV 2 Nyhetskanalen.

305669

God tilgang på kapital
Hovedpoenget under finanskrisen var bankenes tilgang til ekstern kapital. Dette er jo også årsaken til at regjeringene i store deler av verden gikk inn med tilskudd til finanssektoren.

Nå sier DnB Nor-ledelsen at situasjonen rundt tilgangen til kapital i det internasjonale lånemarkedet er snudd på hodet.

- Den kortsiktige tilgangen på kapital er god, sa finansdirektør Bjørn Erik Næss i DnB Nor på presentasjonen onsdag.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere