NA24.no

Trenger oljepenger

CanArgo sår tvil om sin egen evne til videre drift. Det liker markedet dårlig.

I forbindelse med fremleggelsen av sitt resultat for første kvartal har CanArgo sendt inn en redegjørelse til de amerikanske myndighetene. Selskapet leverte svake resultater for første kvartal, men dette kommer ikke overraskende på spekulantene.

NA24 - din næringslivsavis

Verre er det at CanArgo nå sår tvil om sin egen evne til videre drift. De trenger påfyll for å oppfylle sine egne planer. Aksjekursen stuper 14,79 prosent til 4,38 kroner.

- Vår evne til å finansiere hele vår nåværende olje- og gassprosjekter og andre risikoprosjekter i henhold til gjeldende planer er avhengig av å skaffe seg ytterligere finansiering, skriver CanArgo i en redegjørelse sendt til de amerikanske kredittmyndighetene (SEC).

Oljeselskapet advarer at hvis de ikke klarer å hente inn ny kapital kan selskapet bli nødt til å skalere ned eller forlate deler eller alle av prosjektene de utvikler. Dette gjelder både investeringer, produksjon og andre planer.

CanArgo mener at tilgjengeligheten av frisk kapital eller gjeldsfinansiering er avhengige flere faktorer som blant annet utviklingen til verdensøkonomien, stabiliteten og politikken til de landene der CanArgo er representert. Oljeselskapet trekker også frem fluktuasjonen i olje- gassprisene som et usikkermoment. Utsiktene for olje- og gassindustrien vil også spille inn samt konkurransen fra andre investeringsmuligheter.

Selskapet trekker også frem hvordan potensielle investorer og långivere vil vurdere CanArgo og prosjektene de er involvert i mot andre investeringsmuligheter.

De stigende rentenivåene kan også påvirke mulighetene for gjeldsfinansiering.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere