NA24.no

Trengsel på Europas strender

Sist oppdatert:
Danskene forbereder seg på trengsel når de denne sommeren inntar europeiske strender. Muhammed-tegningerne gjør at de velger bort land som Tyrkia og Egypt.

(NA24): Også noen Norske ferieturister har valgt bort disse muslimske landene etter alt oppstyret i vinter, men situasjonen har vært mindre dramatisk enn i Danmark.

- Vi har merket en svikt i salget både til Egypt og Tyrkia, og en særlig redusert etterspørsel når Muhammed-bråket stod på som verst. Nå er det i ferd med å roe seg helt, sier informasjonssjef Lena Petersson i Star Tour.

Flere ledige plasser

Egypt er i all hovedsak en vinterdestinasjon og mange har valgt å gjennomføre sine reiser. Star Tour har ikke gjort noen forandringer, men har merket at det er flere ledige plasser enn normalt.

Selv med flere restplasser og billigturer har selskapet ikke greid å fylle opp flyene til plasser som Hurghada, Luxor og El Gouna.

- Det ser kanskje ikke sånn ut, men vintersesongen går mot slutten. Derfor har vi ikke gjort de helt store forandringene, selv om flere har avbestilt sine turer til Egypt. Nå har situasjonen roet seg betraktelig og det er kun fem avganger igjen av vintersesongen, presiserer Petterson.

- I Danmark var situasjonen i vinter en helt annen enn for oss. Reiserådet fra danskenes utenriksdepartement var å ikke besøke Egypt, forklarer hun videre.

Dansk undersøkelse

Star Tour i Danmark har gjort en undersøkelse som viser at deres kunder nå velger seg reisemål i Hellas, Spania og Italia. Etter de kraftige reaksjonene, som kom i kjølvannet av karikaturtegningene publisert i Jyllands-Posten, er det her de følger seg trygge.

Av undersøkelsens i alt 2200 deltakere, var det 44 prosent som svarte at de voldsomme reaksjonene har hatt en direkte betyding på deres valg av reisemål. 38 prosent svarte at de skulle feriere i et muslimsk land, men har nå ombestemt seg.

Nye ferieplaner gjør at arrangører både i Danmark og Norge legger om flygninger og sikrer seg flere hotellrom i land som Hellas.

Mer enn tegninger

- Etterspørselen til Tyrkia er lavere enn forventet. I tillegg til Muhammed-tegninger og utbrudd av fugleinfluensa, har mange turoperatører satset på nettopp Tyrkia denne sommeren. Det har ballet litt på seg av hendelser i Tyrkia, og av den grunn har vi flyttet noen flygninger til Hellas, forklarer Petterson.

Danskene belager seg nå på en sommer med litt mer kroppskontakt, ifølge avisen B.T. Det kan blitt trangt om plassen på strendene og det rapporteres allerede om et ventet press på feriestedene i Hellas og Spania.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere