NA24.no

Trikk tettet boligvisning

(Alasdair McLellan, Wikimedia Commons)
Sist oppdatert:
Boliger nær trikkestopp er populære saker.

På en boligvisning i bydelen Minde i Bergen kom det så mange at inngangspartiet ble blokkert av sko. Byens nye supertrikk, «Bybanen» har skylden, mener megler.

- Det er liten tvil om at boliger langs bybanetraseen har økt i popularitet, forteller megler Christer Vikebø i Privatmegleren til NA24.

Boliger i bydelen har tradisjonelt ligget klart under sentrum målt i attraktivitet og pris.

- Dette er i ferd med å endres. Boliger nær bybanens stoppesteder blir mer og mer ettertraktet, sier Vikebø og illustrerer saken med en konkret visning han holdt for noen dager siden.

Sko blokkerte inngangen
På visningen kom det så mange at inngangspartiet og trappen ble blokkert av sko.

- Det sto folk utenfor som ikke kom inn på grunn av alle skoene. Til slutt ble jeg enig med selger om at vi måtte tillatte folk å gå inn med sko, ler Vikebø som til gjengjeld tilbød selger å betale for gulvvask.

Cirka 50 personer kom for å ta borettslagleiligheten på 84 kvadratmeter nærmere i øyesyn.

- Jeg har vært megler i elleve år, men har ikke vært med på noe lignende, sier Vikebø.

150 meter fra bybane-stoppested
Han er ikke i tvil om hovedårsaken til den voldsomme interessen.

- Leiligheten ligger 150 meter fra et av bybanens stoppesteder og der har vi forklaringen, sier megleren.

Før bybanen kom var byens klart avgrensete sentrum det mest attraktive området for boligkjøpere.

- Før var annonserte folk med ordlyden «innenfor bomringen». Nå annonserer de like gjerne med «nær bybanen», sier Vikebø.

Hans utsagn bekreftes med en rask sjekk av boligannonser på nettet. På tinde.no fant NA24 denne annonsen torsdag: «MINDE/WERGELAND: Nydelig «ny» 2-roms leilighet i sentrale omgivelser nær bybanen!» Annonsen ser du her

Kan selge bilen
- Hva er det som gjør nærhet til Bybanen så attraktivt?

- Det er flere aspekter, men først og fremst er det at banen gir folk en rask, behagelig og sikker reise til og fra sentrum, sier Vikebø og peker på at siden banen går i egen trase slipper folk å bekymre seg over kø og stillstand på vei til og fra jobb.

Han ser kjøpergrupper som tidligere har kjøpt i sentrum, nå komme på visning utenfor sentrum og bomringen.

- Folk med voksne barn og som vil ha seg leilighet kommer på visning på boliger på Minde og andre steder nær Bybanen. For noen er banens tilbud så godt at de faktisk vurderer å kvitte seg med bilen, sier Vikebø.

Slo snittprisen
- Hvordan gikk det med salget av leiligheten?

- Det gikk strålende. Prisantydningen var på 1,98 millioner pluss fellesgjeld på 228.000 kroner. Inklusive fellesgjelden ble boligen solgt for 2.578.000 kroner, opplyser Vikebø.

Salgssummen gir en kvadratmeterpris på 30.690 kroner, noe som er klart over snittprisen for området. Ifølge eiendomsmeglerbransjens ferske prisoversikt var snittprisen per kvadratmeter for leiligheter i Minde bydel 29.400 kroner ved utgangen av august.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere