NA24.no


FORNØYD: Tor Olav Trøim, her sammen med kona Celina Midelfart under en eliteseriekamp på Ullevål Stadion i 2016, er stolt over innsatsen han la ned i Seadrill.
FORNØYD: Tor Olav Trøim, her sammen med kona Celina Midelfart under en eliteseriekamp på Ullevål Stadion i 2016, er stolt over innsatsen han la ned i Seadrill. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Trøim: - Stolt over det jeg gjorde i Seadrill

Sist oppdatert:
John Fredriksens tidligere høyre hånd innrømmer at de ikke har snakket sammen på snart tre år.

Denne uken besøkte storinvestoren Tor Olav Trøim NTNU-studentforeningen mannhullets skipsfartskonferanse i Trondheim, og slapp ikke unna spørsmål om forholdet til sin tidligere forretningspartner John Fredriksen.

- Jeg er beskyldt for å ha ansvaret for finanskrisen i et stort riggselskap, men er fremdeles stolt over hvordan vi bygde opp Seadrill, sa Trøim under torsdagens foredrag, ifølge Finansavisen.

«De fleste ville gledet seg»

Trøim og Fredriksen var i nesten 20 år kjent som landets mest vellykkede forretningspartnere, og riggselskapet Drill - som de to etablerte i 2005 - var lenge en utrolig suksesshistorie. Det kommenterte også Trøim på foredraget i Trondheim.

Der sa han at «de fleste ville gledet seg over å forvandle noen få milliarder kroner til 100 milliarder kroner».

Men i 2014 forlot Trøim Seadrill, og brøt samarbeidet med Fredriksen.

Bakgrunn: - Nå er det personlig

Siden da har verdien på selskapet stupt.

Fra 289 til 15 kroner

Sist uke skrev Nettavisen at Seadrill-aksjen har gått ned 92 prosent på to og et halvt år, og selskapet skylder nå 116 milliarder i gjeld og forpliktelser.

GAMLE KOMPANJONGER: John Fredriksen etablerte Seadrill sammen med Tor Olav Trøim i 2005.

Høsten 2013, mens Seadrill-aksjen var på sitt sterkeste, var en aksje verdt 289 kroner. I dag er samme aksje verdt i underkant av 15 kroner.

Seadrill: John Fredriksens store mareritt

Mot slutten av januar offentliggjorde selskapet en skisse til en svært omfattende refinansieringsplan.

Da tok også Seadrills toppsjef, Per Willf, et oppgjør med Trøim i Dagens Næringsliv. Han mente at den tidligere Seadrill-toppen var en «finansakrobat» med en strategi som «feilet fullstendig».

- Ikke snakket sammen

Også John Fredriksen uttalte til DN at det «har vært slitsomt» å rydde opp i selskapet etter at Trøim forlot det.

På foredraget i Trondheim fortalte Trøim at han ikke har hatt kontakt med Fredriksen etter at han forlot Seadrill.

– John Fredriksen og jeg hadde en fantastisk reise i 19 år frem til jeg sluttet 29. juli 2014. Etter det har jeg ikke snakket med ham. Det er litt leit, sa han.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere