NA24.no

Trøim og Midelfart blir storeiere i bank

SATSER I BANK: Tor Olav Trøim og Celina Midelfart blir største eiere i den svenske bankkjempen.
SATSER I BANK: Tor Olav Trøim og Celina Midelfart blir største eiere i den svenske bankkjempen. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Investorer har spyttet inn 300 millioner.

Kjendisparet Tor Olav Trøim - tidligere høyre hånd til John Fredriksen - og Celina Midelfart er de største investorene i Avida Finans, skriver Dagens Næringsliv.

Med 55 prosent eierandel blir de helt sentrale i oppbyggingen av den svenske banken, som satser på forbruksfinansiering og finansieringsløsninger for bedrifter, såkalt factoring.

– Mange er villig til å blø for å få dem med på eiersiden. Vi føler oss privilegert, sier Trond Kristian Andreassen, som snart tar over styringen i finanskjempen, til Dagens Næringsliv. 

Banken har som mål å etablere seg i Norge i løpet av året. 

– Jeg hadde gleden av å jobbe med Trond Kristian og Fredrik da vi bygget opp Aktiv Kapital. De var svært viktige da Aktiv Kapital var det raskest voksende selskapet på Oslo Børs i perioden 1996-2003. Siden har Andreassen og Wedin lykkes svært godt i det de har gjort på hvert sitt hold gjennom Gothia og Avida. Det å investere i en dyktig ledelse som har erfaring med å bygge opp hurtigvoksende og lønnsomme selskaper har jeg stor tro på, sier Tor Olav Trøim i en kommentar til Dagens Næringsliv.

Fredrik Wedin er leder for Avida Finas i Sverige.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere