*Nettavisen* Økonomi.

Trine (26) satt i avhør i fire timer. Da hun kom ut ventet en regning på 3.200 kroner

SJOKKERT: Trine Johansen satt i avhør på politistasjonen, og måtte hente bilen hos Viking. Hun har parkeringskort for handikappede, og mener hun parkerte på oppmerket plass utenfor bygget. Foto: Knut-Eirik Lindblad (Nordlys)

28.08.14 20:34

Trine Johansen (26) fra Alta opplevde onsdag det hun selv beskriver som et mareritt. Etter å ha levert en straffesaksanmeldelse på politihuset i Tromsø, satt hun over fire timer i krevende avhør og gledet seg over å være ferdig.

Gleden ble derimot kortvarig da hun skulle finne tilbake til bilen hun parkerte utenfor, skriver Nordlys.

- Jeg har mitt parkeringsbevis for handikappede tydelig plassert i frontruten, nettopp for å bevise at jeg har rett på en slik plass. Politihuset er også et offentlig bygg med skilt som signaliserer handikapparkering. Da jeg kom ut var bilen min borte, og jeg ble helt forferdet. Først trodde jeg den var stjålet, men det viste seg at Tromsø Parkering hadde sørget for at bilen var tauet vekk. Jeg var nedkjørt etter avhør, og ble veldig lei meg, sier Johansen til avisen.

Gyldig i hele Europa

For å hente ut bilen måtte hun ut med 2.400 kroner i gebyr og nesten 300 kroner i taxi til Viking, men parkeringsvakten nøyde seg ikke med det.

- Personen var frekk nok til å gi meg bot på 500 kroner i tillegg, noe som ikke er lov. Jeg må si at Tromsø Parkering er noen store idioter. De er nødt til å bli mer ydmyke, sette seg inn i lovverket og ha litt forståelse for folks situasjon, fortsetter altaværingen som er i prosessen med å flytte til Tromsø.

Hun ønsker å belyse det hun mener er et samfunnsproblem.

- Jeg har handikappbeviset mitt for en grunn, og det er gyldig i hele Europa. Hva om det var en rullestolbruker som kom ut for å finne bilen sin, spør hun og fortsetter:

Vil ha pengene refundert

- Jeg mener dette er diskriminering. Uføre kan ha problemer med å få hentet bilen, og har ofte dårlig økonomi. I Alta er det slik at det kun er lov å taue bilen til nærmeste handikapparkering. Det skal det være i Tromsø og, sier Johansen

26-åringen skal nå ta opp kampen med Tromsø parkering for å få hele kravet slettet.

- Dette er drøyt. Mange lar sånt bare gå, men ikke jeg. Denne kampen skal tas, sier Johansen.

Tromsø parkering: - Uheldig

Vaktleder i Tromsø Parkering, Sten Storvestre, mener parkeringsselskapet har full hjemmel til å handle som de gjorde.

- Jeg kjenner til saken, og har snakket med vedkommende. Det er sånn at handikapparkeringen utenfor politihuset gjelder for én bil. Hun sto som bil nummer to, og blokkerte samtidig en utkjørsel. Vi ønsker så langt det går å unngå å taue biler, for vi har ingenting igjen for det. Vår ansatt forsøkte også å ringe henne, men fant ikke et registrert mobilnummer. Hadde vi fått tak i henne hadde hun fått mulighet til å flytte bilen.

- Er det vanlig å gi bot i tillegg til borttauing?

- Ja, det er vanlig. Hun har også påberopt seg en lov som sier at bilen skal taues til nærmeste handikapparkering. Den har jeg brukt hele dagen på å finne, både her og andre kommuner, uten hell.

- Vil dere refundere utleggene?

- Borttauingen er uheldig, og hun har full rett til å klage. Dette er ikke første gang vi tauer biler fordi kjøretøyet står utenfor utkjørsler, og jeg har forståelse for at hun var i en stresset situasjon. Jeg har bedt henne komme innom oss for å prate om tilfellet. Det å gå til media vil ikke påvirke saken, sier Storvestre.

Les flere saker fra Nordlys her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag