NA24.no

Foto: Junge, Heiko (Scanpix)

Trine Eilertsen til NRK

Sist oppdatert:
- Her får jeg brukt en del av den erfaringen jeg har fra før og samtidig lære mye nytt, sier Eilertsen.

Tidligere sjefredaktør i Bergens Tidende, Trine Eilertsen, blir kommentator i NRK.

Eilertsen sluttet i sin jobb som redaktør for Bergens Tidene i desember i fjor. Med det varselt hun at hun flyttet til Oslo. Nå skal NRK ha grepet muligheten og kapret Eilertsen som ny kommentator i statskanalen.

- Det nærmet seg slutten i BT og da tenkte jeg på hva jeg ville jobbe med videre, som journalistikk og skriving. Så dukket denne mulgiheten opp og det var perfekt. Her får jeg brukt en del av den erfaringen jeg har fra før og samtidig lære mye nytt i et nytt miljø og på nye plattformer, sier Eilertsen til Nettavisen NA24.

Stillingen skal ikke ha blitt utlyst og Eilertsen tror NRK ønsket henne til stilling på grunn at hun har brei erfaring fra politikk og økonomi, samtidig som hun har mye skrive- og debatt erfaring.

Kyrre Nakkim, redaksjonssjef for økonomi og politikk i nyhetsavdelingen i NRK, så med det en gylden sjanse.

- Trine Eilertsen er svært kompetent, hun kan både økonomi og politikk, og i tillegg har hun bred medieerfaring. Hun skriver glitrende kommentarer, ikke bare om partipolitikk og økonomi, men også om større samfunnsspørsmål. Hun har gjort en god figur i flere debattprogram i NRK. Så når hun nå var ledig på arbeidsmarkedet, så vi sjansen til å få inn en svært dyktig kommentator, sier Nakkim i en pressemelding fra NRK.

Eilertsen tror også erfaringen fra Bergen er en styrke.

- Å ha sett politikken fra et annet sted enn Oslo er nok en fordel. Jeg har også ledererfaring, og det er nok heller ikke en ulempe at jeg har sett en del problemstillinger fra flere sider av bordet, sier Eilertsen i meldingen.

Første mars starter Eilertsen i NRK og hun gleder seg til alt NRK har å by på.

- Jeg gleder meg veldig. Nå summer det mot valg og det er gøy for et hjerte som jobber innenfor politikk å få ta del i det, sier Eilertsen til Nettavisen NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere