NA24.no

Trine Lise Olsen vil stå bak bak et nordnorsk managementbyrå

VIL BLI HUMORDRONNING: Trine Lise Olsens ville gjerne vært Nord-Norges svar på Elina Krantz, som har tjent seg steinrik på humor og stand up i Oslo.
VIL BLI HUMORDRONNING: Trine Lise Olsens ville gjerne vært Nord-Norges svar på Elina Krantz, som har tjent seg steinrik på humor og stand up i Oslo. Foto: Guro Holmene (Mediehuset Nettavisen)
Komikeren vil bli Nord-Norges svar på humordronningen Elina Krantz.

Hun begynner å bli et kjent fjes, komikeren og stand up-artisten Trine Lise Olsen (39), kanskje mest kjent fra suksessen «Æ har rett».

Showet gikk med flere ekstranummer på Hålogaland Teater høsten og vinteren 2013, og er nå i ferd med å bli eksportert til Sør-Norge, skriver Nord24.

I går fortalte Olsen på gründerhuset Flow om da hun først ble presentert overfor konseptet av Hålogaland Teater.

- Etter mange år i foran og bak kamera har jeg lært en ting: Man må alltid eie sitt eget produkt. Det er det aller viktigste, Olsen.

- Store penger i humor

Overfor Nord24 utdyper hun:

Hvis et show eller konsept går bra, så ligger det store penger her, sier Olsen.

Rettighetene til «Æ har rætt» er registrert på hennes enkeltmannsforetak.

Olsen er nå i ferd med å inngå en større kontrakt med et større management i Oslo i forkant av turneen sørpå, uten at hun foreløpig vil avsløre med hvem.

Det hun derimot kan fortelle, er at de store managementbyråene innenfor humorbransjen stadig forsøker å lokke henne til å bli Oslo-beboer igjen.

- Det blir alltid et kontant nei. Jeg har tilbrakt elleve år i hovedstaden, uten at jeg slo i gjennom. Jeg har konkludert med at det er bedre å være en stor fisk i en liten dam enn en fisk i et svært hav, forteller hun.

Hovedstaden har to store management-byråer, Stand Up Norge og Plan B, som har flere av Norges største humorister i stallen.

Vil bli dronning av latter

Olsen synes egentlig det er synd å måtte knytte seg til et managementbyrå i Sør-Norge. Egentlig vil hun at nordnorske konsepter skal genere inntekter til nordnorske aktører, også ved større produksjon og distribusjon av et humorkonsept.

Og aller helst vil hun stå bak et nordnorsk managementbyrå, for dermed selv å samle nordnorske humorister og artister i ett byrå.

- Det finnes penger i denne bransjen. Store penger. Mitt største mål er å kunne leve av humor og stand-up til jeg dør på eller bak scenen. Jeg ville gjerne vært Nord-Norges svar på Elina Krantz, sier Olsen.

Humordronningen Krantz har tjent seg steinrik på gjennom Stand Up Norge, som hun grunnla i 1997.

- Tenk å fått til å lage et slikt konsept i Nord-Norge, å laget et byrå som kunne samlet artistene, ikke bare for å selge billetter, men som kunne stått bak de hele veien og videreutviklet dem, sier Olsen til Nord24, før hun legger til:

- Det er egentlig helt latterlig at ingen har tatt tak i dette! Og hvis ingen andre gjør det, så gjør jeg jeg, sier Olsen til Nord24.

Har startet latterklubb

39-åringen er Nord-Norges eneste profesjonelle stand up-komiker.

De andre store humoristene i nord, som Arthur Arntzen, Finn Arve Sørbøe og Kristian Figenscho er ikke regnet som rendyrkede stand up-artister, men baserer sin humor på primært karakterer.

- Men jeg håper de vil komme innom en klubbkveld med stand up nord en gang! Disse karene er jo uansett i en helt annen prisklasse enn meg. Jeg er nok i billigkroken enn så lenge, sier Olsen med en latter.

- Burde det ikke vært flere humorister i nord, hvis det skulle vært et marked?

- Jeg tror de egentlig finnes, men at deres talenter sjelden kommer frem på andre steder enn på fest. Hvis man hadde fått samlet miljøet, er jeg sikker på at mange flere talenter ville meldt seg, sier hun.

Det er bare fem år siden Trine Lise Olsen valgte å satse på humor på heltid. Frem til 2010 hadde hun fast jobb som

- Man må satse seriøst og beinhardt. Det var først da jeg tok steget og sa opp jobben at jeg slo gjennom. Det var kjempeskummelt å si fra seg den sikkerheten som en fast jobb er, men da var først da jeg kunne jobbe beinhardt og målrettet at karrieren tok av, sier Olsen, som har tredoblet omsetningen sin de siste fem årene.

Les flere saker fra Nord24!

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere