*Nettavisen* Økonomi.

Trippel-lansering fra Apple

Apple lanserte tirsdag kveld en ny utgave av sin minimalistiske Mac Mini. Nye iPod-produkter dukker også opp.

28.02.06 21:27

Apple lanserte i starten av januar en lang rekke nye produkter hvor de har tatt i bruk Intels prosessorer. Mac Mini var ikke en av disse produktene, men det var derimot det som stor i sentrum på sin lansering tirsdag kveld norsk tid. Med Mac Mini over på Intel hevder Apple nå å ha overført halvparten av produktlinjen til Intel på 60 dager.

Se bilder av produktene i bunnen av saken.

Dobbelkjerneprosessor
Selskapets nye Mac Mini kan leveres med Intels Core Duo-prosessor, og skal ifølge Steve Jobs være 4,8-5,5 ganger raskere enn forgjengeren. Pressemeldingen begrenser seg derimot til fire ganger raskere.

Maskinen har også blitt utstyrt med gigabit nettverk, trødløst nettverk, Bluetooth 2.0 og fire USB 2.0-porter. For skjerm benyttes DVI-kontakt (VGA-adapter medfølger) med et Intel GMA 950 grafikkort. Ikke en spillmaskin med andre ord.

Underholdningssenter
Maskinen er utstyrt med IR-sensor slik at en kan bruke fjernkontroll på maskinen. Tanken til Apple er at maskinen skal fungere som en stue-pc med Apples nye utgave av programvaren Front Row i sentrum, som er Apples motsats til Microsofts Media Center.

Maskinene skal være tilgjengelige allerede i dag. 1,5 GHz-versjonen med Core Solo, 512 MB minne, 60 GB harddisk og CD/DVD skal være 5.690 kroner. Ønsker du 1,67 GHz Core Duo, DVD-brenner og 80 GB harddisk er prisen fra Apple 7.490 kroner. Minnet kan utvides til 2 gigabyte, og harddisken opp til 120 gigabyte.

Operativsystemet er Mac OS X Tiger, samt programvarepakken iLife '06, som inkluderer iPhoto, iMovie HD, iDVD, GarageBand og iWeb.

Høyttalerløsning
Den siste nyheten er en boombox, eller iPod Hi-Fi som Apple har valgt å kalle produktet. Dette er i korte trekk en høyttalerboks med tre høyttalere, to på 80 millimeter (3,15 tommer) og én på 130 millimeter (5,1 tommer) som en kan feste iPod-en på for å spille musikk i stuen eller hvor en ønsker å plassere produktet. Sammen med høytaleren leveres det en fjernkontroll.

Boksen er 167 x 432 x 175 millimeter stor og veier 6,6 kilo. Den kan drives med både vanlig strøm eller batterier (D-størrelse). Med batterier er vekten 7,6 kilo. Prisen blir 3.190 kroner.

Steve Jobs har svært høye tanker om sin nye høyttalerløsning.

- Apple finner opp hjemmestereo på nytt med iPod Hi-Fi, det første iPod-tilbehøret som gir ekte hi-fi lydkvalitet fra iPod. iPod Hi-Fis uslåelige akustiske ytelse og fantasisk flotte design hører hjemme i ethvert rom i huset, sier Jobs i en pressemelding.

Lærvesek for iPod
Sammen med maskinen benyttet Apple muligheten til å lansere to tillegsprodukter til iPod. Det ene er en lærveske for femtegenerasjons iPod og iPod Nano. Denne skal koste 879 kroner, og vil dermed neppe bli den store bestselgeren.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag