NA24.no

Trønder blir ny VIF-sjef

Sist oppdatert:
Vålerenga ansetter ny økonomisjef fra Fotballforbundet.

- Vi er særdeles fornøyd med å ha ansatt Rune Riberg, som er den med mest kunnnskap om fotballøkonomi i Skandinavia, sier VIF-direktør Pål Breen til NA24 Propaganda.

Sjekk ut NA24 Propagandas nye medieguide

41-årige Riberg har vært økonomisjef i Norges Fotballforbund de sju siste årene. I tillegg har han hatt økonomiansvaret for alle datterselskapene til NFF og fotballkretsene. Totalt har virksomheten en omsetning på 950 millioner kroner.

- Ansettelsen styrker Vålerengas ambisjoner om å bli den ledende klubben i Norden. I disse vanskelige, økonomiske tidene må man ha de beste på økonomifeltet, kommenterer Breen.

Les også: Vålerengas rekordplan

Trønderen Rune Riberg begynner for fullt i den nye jobben i midten av april.

- Det er spennende å gå til en jobb der jeg får ansvaret for økonomien i en enkeltstående klubb. Vålerenga har et stort potensiale, og er den klubben jeg ønsket å jobbe for, sier Riberg til vif-fotball.no.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Vålerengas nye økonomisjef har blant annet jobbet som lønningssjef ved Sentralsykehuset i Akershus (SiA), han har vært skatterevisor i 6 år og produktsjef for Norges største lønnssystem.

Riberg har tung og bred bakgrunn fra kommune, fylke og statlig virksomhet i tillegg til NFF-jobben.

Vålerengas aksjeselskap gikk med millionunderskudd både i 2006 og 2007, og det er også ventet at klubben legger frem røde tall for 2008.

Tidligere HamKam-direktør Truls Haakonsen begynte i slutten av februar som ny sportsdirektør i VIF.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere