NA24.no

Trøndersk rederisatsning strandet

Odd Reitan og Ole T. Bjørnevik ville gjenreise ærverdig trønderrederi. Nå sliter satsningen.

Nordenfjeldske Dampskibsselskap skulle gjennreises, og igjen sette Trondheim på shippingkartet. Det var planen til trønder-investorene Odd Reitan og Ole T. Bjørnevik. Men nå ser prosjektet ut til å ha strandet.

NA24 - din næringslivsavis

Ifølge Dagens Næringsliv står rederiet uten ledelse, uten inntekter og snart uten ansatte. I fjor tapte selskapet 43 millioner kroner, og ifølge Dagens Næringsliv fortsetter pengene å renne ut i år. Flere av de ansatte har også forsvunnet ut døren av selskapet som ikke har en ledelse.

- Det er nesten ikke folk igjen for å si det som det er. Vi var altfor mange og er i en prosess med oppsigelser. Det var åtte ansatte på det meste, nå er det tre igjen. Vi får se hva som skjer med dem, men så lenge selskapet ikke har noe inntektsbringende virksomhet, så sier det seg vel selv, sier styreleder Oddvar Sørtømme til Dagens Næringsliv.

Reitan og Bjørnevik har tidligere uttalt at de ville satse en halv milliard inn i selskapet, og det var snakk om at selskapet skulle få 150 ansatte på noe sikt. Til og med planer om å kjøpe Hurtigruten ble lansert. Styrelederen sier nå at virksomheten er lagt på is så langt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere