*Nettavisen* Økonomi.

Trøbbel for Atlantic Drilling

Atlantic Drilling som ble frontet av Andreas Ove Ugland klarte ikke reise nok kapital. Bedre gikk det med Mosvold-fetterne.

Atlantic Drillling klarte ikke fått inn tilstrekkelig med midler da meglerhusene ABG Sundal Collier og Fondsfinans var ute i markedet for å reise penger til to nye rigger, skriver Dagens Næringsliv.

Selskapet skulle bygge en halvt nedsenkbare dypvannsrigger ved verftet Daewoo i Sør-Korea, med en prosjektert kostnad på 615 millioner dollar. Riggen skal være like den både SeaDrill og Odfjell Drilling har under bygging. I tillegg hadde Atlantic Drilling en opsjon på å bygge en søsterrigg ved det samme verftet.

Totalt ble det forsøkt å hente inn mellom 130-180 millioner dollar, samt et obligasjonslån på 50 millioner dollar.

Nå skal initiativtagerne ha gitt opp hele prosjektet og skal i henhold til Dagens Næringsliv ha solgt intensjonsavtalen til et utenlandsk rederi.

Mosvold-suksess
Bedre gikk det med Mosvold Jackup som klarte å få inn 80 millioner dollar. Selskapet er det siste skuddet på stammen fra fetterne Kurt og Roy Mosvold og skal bygge to oppjekkbare rigger ved Maritime Industrial Services i Dubai.

Riggene koster rundt 143 millioner dollar pr. stykk medregnet prosjektkostnadene. I tillegg har Mosvold Jackup opsjon på å bygge ytterligere to oppjekkbare rigger ved det samme verftet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag