Trøbbel i Nordsjøen drar oljeprisen

Saudi-Arabia øker produksjonen, men prisen fortsetter å stige.

Problemer med oljeanlegg i Nordsjøen og Nigeria gir fart til oljeprisen.

NA24 - din næringslivsavis

Frontkontrakten på nordsjøoljen stiger 1,04 prosent til 136,26 dollar fatet på råvarebørsen i London. Intradagstoppen er foreløpig på 137,18 dollar fatet.

Under et oljemøte i Jeddah denne søndag uttalte den saudiske olje og energiministeren at landet som er verdens største oljeprodusent ville øke produksjonen med 200.000 fat dagen fra juli . Markedet sender like fullt prisen på det sorte gullet opp.

- Problemer utligner
- Den effekten ekstra saudisk olje har hatt på å kjøle ned prisene blir utlignet av den siste tids problemer i Nigeria og Nordsjøen, sier Christopher Bellew, seniormegler ved Bache Commodities, til Bloomberg News.

Bellew sikter til angrep på anlegg Chevron og Royal Dutch Shell opererer i Nigeria i slutten av forrige uke. Dette stoppet mer enn 300.000 fat dagen. Shell har uttalt at deres oljeplattform, som produserer 190.000 fat dagen, kan være ute av drift i hele seks uker, mens Chevron ikke har gitt noe tidspunkt for sin oljeledning.

Nordsjøvansker
I Nordsjøen ble StatoilHydros Gullfaks A - plattform evakuert på søndag evakuert på grunn av en gasslekkasje, mens Nexens Buzzard-felt ble stengt for rutinemessig vedlikehold. I forrige uke ble også den norske Oseberg-plattformen stengt, grunnet brann.

Samtidig er knapt nok den saudiske uttalelsen en nyhet.

- Kun en bekreftelse
- Avgjørelsen i Jeddah tok egentlig bare å bekreftet hva Saudi-Arabia allerede hadde sagt til ville øke med, legger megleren til.

Allerede fredag 13. juni kom det uttalelser om disse utvidelsene fra høytstående saudiere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag