Gå til sidens hovedinnhold

Trøbbel med sponsor og revisor

Gang- og mosjonsforbundet krever erstatning fra sin eksrevisor. Hovedsponsoren sa opp.

Vanskene står i kø for det kriserammede forbundet, som sliter med et gigantisk fjorårsunderskudd og den tidligere generalsekretærens sluttpakkeavtale.

NA24 - din næringslivsavis

Terminerte avtalen
Generalsponsor Møllerens sa opp sitt mangeårige engasjement. Og Gang- og mosjonsforbundets (NGMF) tidligere revisor, Collegium Revisjon, kreves for «manglende rådgivning knyttet til merverdiavgiftsmessig håndtering av sponsoravtaler», ifølge protokollen fra det andre styremøtet i forbundet i 2008.

- Vi hadde avtale ut 2008, men ble enige om en grei måte å terminere den på, sier markedssjef Ivar Hald i Norgesmøllene til NA24.

Han grunngir avskjeden etter fem års samarbeid med at Møllerens ikke følte de fikk nok profilering i de store mesterskapene. NGMF stiller i august med tre utøvere under OL i Beijing, Trond Nymark og søskenparet Kjersti Tysse Plätzer og Erik Tysse.

Hald forteller at avslutningen av sponsoravtalen var et naturlig valg, og at saken er avsluttet i fred og fordragelighet. NGMF krevde ifølge styreprotokollen 300.000 for å avslutte kontrakten pluss ytterligere 200.000 om ikke ny hovedsponsoravtale er på plass innen 1. juni.

Markedssjef Ivar Hald vil ikke kommentere hva Møllerens betalte for å avslutte avtalen. Samtidig krever NGMF 115.832,17 kroner fra sin tidligere revisor.

Betalte ikke merverdiavgift
Ifølge en granskningsrapport fra Idrettens regnskapskontor (som er en del av Norges Idrettsforbund) og et brev fra idrettsadvokatene Kleven, Steen & Kristensen i fjor sommer, oppdaget man i 2006 at det ikke var betalt merverdiavgift på sponsoravtaler og turmarsjmerker.

Hordaland fylkesskattekontor har krevde etterbetaling fra 1. januar 2004, og nå vil Gang- og mosjonsforbundet ha erstatning fra sin tidligere revisor.

- Vår advokat har sendt brev om dette der vi avviser kravet fullstendig. Vi mener kravet er hel ubegrunnet, og har ikke hørt noe mer, sier forbundets tidligere revisor, Anne Mette Lyssand.

- Vi skal ha styremøte tirsdag hvor vi vurderer den videre strategien, kommenterer NGMF-president Tor Ingvar Njerve.

Beslutningen om å kreve erstatning ble for øvrig tatt av det forrige styret. Tor Ingvar Njerve ble valgt inn som ny president etter Per Andreas Roald i midten av februar.

Roald er i USA, og har ikke ønsket å kommentere saken.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett