*Nettavisen* Økonomi.

Trodde du Norge var stort?

Foto: (Foto: Scanpix)

Tomten til Dronning Elizabeth II er på utrolige 70 ganger Norges areal.

12.01.07 08:31

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Jordens totale landareal er på rundt 150 millioner kvadratkilometer. Av dette eier 26 personer igjen nesten en femtedel, og den som eier mest er britenes dronning Elizabeth II, ifølge dinapengar.se.

NA24 - din næringslivsavis

Det er den svenske avisen Fokus, som i sitt kommende nummer, har regnet ut hvilke personer i verden som eier størst landområder og hvor mye disse er verdt.

Dronning Elizabeth II står oppført med vannvittige 27.110.000 kvadratkilometer. Til sammenligning er Norge Europas sjuende største land med et areal på 387.000 kvadratkilometer. Dette betyr at den britiske dronningen har en potensiell hage tilsvarende 70 ganger Norges areal.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Gareth Fuller (AFP PHOTO/SCANPIX)

Årsaken til at dronningen eier så mye land kommer av at hun er statsoverhode i 15 land og dessuten står oppført som leder for de 38 nasjonene i det britiske samveldet. Dronningens største landområder er Storbritannia, Canada, Australia og New Zealand. Det er anslått at disse områdene har en totalverdi på rundt 216.000 milliarder kroner, eller rundt 500 ganger formuen til Bill Gates.

De to som følger etter dronningen på listen er kong Abdullah av Saudi-Arabia som skal ha landområder på 2.350.000 kvadratkilometer og pave Benedictus XVI med 720.000 kvadratkilometer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.