NA24.no

Trommisens drømmegitar

Sist oppdatert:
- Vi selger mange møbler som ender opp i øvingslokaler.

(LXUS.no) Ungkarsbuler og øvningslokaler er ikke lenger synonymt med sneiper på gulvet, snuskladder i taket og repsatex-møbler fra loppemarkeder. Nå skal det være stil over interiøret, og hva passer vel da bedre enn et bord formet som gitarhode?

LES OGSÅ:
Biljardbord for minimalister

Og apropos hoder - det finnes to kloke sådan hos Overkill Design i Portland, Oregon. Matthew Souther og Jason Krzmarzick har designet møbelkolleksjonen Fender Custom Furniture, med den legendariske gitarprodusenten Fenders velsignelse.

VAKRE DETALJER: Stemmeskruene er byttet ut med nedfelte stålplater, og logoen er i silketrykk.

- Historien er enkel nok: Én fyr hadde en idé, den andre fant ut hvordan den kunne gjennomføres. Jasons bakgrunn er fra grafisk design, trimmede motorer og det å ødelegge ting i butikken - han er forøvrig trommis, så vi vet ikke hvor i huleste gitar-ideen kom fra, forteller Matt Brown fra Overkill Design til LXUS.

- Uansett, han tenkte at den klassiske formen på hodet til en Fender ville egne seg godt som sofabord. De leste bøker, tegnet skisser og lagde prototyper, fortsetter han, og legger til at det ble mange slåsskamper på bare nevene før de to ble enige om en design.

Rocke-klassiker

Duoen sendte så et eksemplar til Fender "for moroskyld" for å se hva gitarprodusenten syntes om mesterverket. Fender falt pladask. Faktisk elsket de prototypen så høyt at de ba Overkill Design om å lage en hel kolleksjon Fender-møbler.

FENDER-KOLLEKSJON: Hva med et par forsterker-krakker til gitarbordet? Disse er fôret og har lagringsplass - perfekt for et trangt øvingslokale!

Selve kronen på verket er sofabordet Deluxe Stratocaster Coffe Table - en 1,2 meter lang versjon av hodet på en Fender Stratocaster. Den legendariske gitarmodellen ble første gang ble produsert i 1954, og blant venner kalles den bare The Strat. Bordplaten er i ekte amerikansk lønnetre og festet på tre krombelagte ben. Bordet er 38 centimeter høyt, har seks "stemmeskruer" laget av nedfelte stålplater og Fender-logo i silketrykk. For 5250 kroner kan det bli ditt.

Øvningslokalets midtpunkt

- Det er først og fremst gitarister som kjøper bordet, for det meste mellom 35 og 60 år, forteller Brown til LXUS.

- Vi selger mange bord som ender opp i kjeller-lokaler hvor folk øver, eller i "manne-huler", ved siden av deres HD-flatskjerm-TVer, spillkonsoller og trommesett.

Og dersom du er fan av middager ved sofabordet kan det nå bli rock & roll, fiskeboll, kjøttkaker og fårikål! (Beklager, vi klarte bare ikke å dy oss...)

Lysten på mer luksus? Sjekk LXUS-forsiden!

Har du et tips til LXUS? Send det hit!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere