Troms Kraft inngår forlik i erstatningssak

Verken Troms Kraft eller PwC ønsker å gi nærmere opplysninger om beløp eller vilkår i forliket.

Verken Troms Kraft eller PwC ønsker å gi nærmere opplysninger om beløp eller vilkår i forliket. Foto: Jan-morten Bjørnbakk (NTB scanpix)

Troms Kraft og PricewaterhouseCoopers (PwC) har inngått forlik. Kraftselskapet krevde opprinnelig 1,7 milliarder kroner i erstatning av revisjonsselskapet.

10.07.15 18:25

– På Troms Krafts vegne ønsker jeg å gi uttrykk for at vi er tilfreds med at partene har kommet til enighet. Forliket bidrar for Troms Krafts del til å skape ro rundt selskapet, sier selskapets styreleder Inge K. Hansen.

Høsten 2011 ble det avdekket at Troms Kraft hadde tapt 1,7 milliarder kroner på sitt svenske datterselskap Kraft & Kultur AB, som blåste opp regnskapene og ga et helt feilaktig inntrykk av virksomheten.

Bakgrunnen for erstatningssaken var at Troms Kraft mente at PwC, som inntil november 2013 var kraftselskapets hovedrevisor, tre ganger burde slått alarm om fatale regnskapsfeil. Tromsø Kraft saksøkte PwC for 1,7 milliarder kroner for påståtte misligheter.

– PwC har hele tiden hevdet at dette søksmålet har vært grunnløst. Når vi nå likevel har inngått et forlik, er det grunnet prosessøkonomiske hensyn og den store ulempen det er å ha en slik sak uløst i mange år fremover, sier PwC-direktør Håvard S. Abrahamsen.

Partene ønsker ikke å gi nærmere opplysninger om beløp eller vilkår i forliket.

Kraft & Kultur-direktør Boris Benluci ble denne uken dømt til tre og et halvt års fengsel for å ha svindlet Troms Kraft og for regnskapsjuks. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.