NA24.no

Tromsø vant 7-6

Sist oppdatert:
Presidentens dobbeltstemme avgjorde OL-dramaet. Se video og si din mening.

Hvordan blir Tromsø-OL?- se video over

Lekkasjene i avisa Nordlys viste seg å stemme. Tromsø blir norsk søkerby til vinter-OL i 2018. Det ble klart på en pressekonferanse fredag.

I finaleavstemningen fikk vinneren sju mot seks stemmer. Dobbeltstemmen til møteleder, det vil si president Odd-Roar Thorsen, avgjorde.

TV 2 Sumo:Her faller avgjørelsen

TV 2 Sumo:Se hele pressekonferansen her

Les også:Sponsorene vil ikke ha Tromsø

- Tromsø fremstår med et meget kompakt arrangement. De har én deltakerlandsby. Det er solid forankring i kommunale planer. Det er korte avstander. Det er en sentralt plassert flyplass, uttalte idrettspresident Thorsen på pressekonferansen som begrunnelse for hvorfor valget falt på Tromsø.

Idrettspresidenten sa at valget ikke var enkelt for idrettsstyret. Nå ber han alle samle seg bak kandidaten.

- Det var tre utrolig gode søkere. Idrettsstyret er overbevist om at alle tre ville kunne gjennomføre fantastiske idrettsleker i 2018.

Lekkasjer
Før pressekonferansen skrev avisa Nordlys på nett at kilder som står styret i Norges Idrettsforbund og Olympiske Komite nær bekreftet at Tromsø var valgt. Det viste seg å stemme.

- Vi gratulerer med seieren, og stiller oss herved bak søknaden for å få et OL til Norge i 2018, men vi er selvfølgelig skuffet over at Oslo ikke ble valgt, sier ordfører og styreleder for Oslo 2018 Per Ditlev-Simonsen.

Haga jubler
Sp-leder Åslaug Haga gikk i januar ut og erklærte at Tromsø var hennes OL-favoritt. Utspillet høstet kritikk, men skal ha vært klarert på høyeste hold i regjeringen.

I dag var Haga blid:

- Vi er veldig glad for at idrettstyret i dag har anbefalt Tromsø som norsk OL-kandidat i 2018. Et OL i ishavsbyen vil kunne bli et spektakulært arrangement og en viktig vitamininnsprøyting for hele landsdelen. Jeg brenner for å få OL til Tromsø, og jeg håper at vi får en prosess i årene fremover som gjør at Norge søker og blir valgt som arrangør av IOC i 2011, sier Haga til Nettavisen.

Hva synes du om avgjørelsen? Sin din mening her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere