NA24.no

Tromsdal: - Dokumentar var fantasi

Sist oppdatert:
Finansakrobaten Christer Tromsdal kalte NRK-dokumentaren en fantasihistorie da han forklarte seg i Nokas-rettssaken mandag.

- Det var mas etter informasjon som jeg måtte tilfredsstille. Gjort er gjort og spist er spist. For å forstå det må man forstå det enorme presset jeg var utsatt for, sa Christer Tromsdal i retten.

Stevnet som vitne
Det er Nokas-tiltalte Ridvan Halimis advokat Trygve Staff som har stevnet Tromsdal som vitne .

Bakgrunnen er at finansakrobaten trakk Halimi inn i saken. Finansakrobaten sa i Brennpunkt-programmet at han hadde møtt Halimi på en veikro i Tyskland.

Tromsdal fastholdt under sin forklaring at han ikke møtte tiltalte Ridvan Halimi eller noen andre i Tyskland i 2004. Det var bare noe han sa.

- Jeg ble fanget i et nett jeg ikke klarte å komme meg ut av . Opplysningene jeg ga var feil, og det beklager jeg, sa Tromsdal i retten.

Ikke Nokas-penger
Tromsdal forklarte i retten at hans kontakt skulle hvitvaske i overkant av 50 millioner. Men på grunn av valørene det var snakk om, var Tromsdal tidlig klar over at det ikke var snakk om Nokas-penger.

Mens det fra Nokas-lokalene skal ha forvsunnet mest 200-lapper, var disse 50 millionene i tusenlapper, femhundrelapper og hundrekronersedler. Men Christer Tromsdal selv sier han aldri har sett pengene.

Derimot innrømmet han at han hadde samarbeidet med politiet, og at de på et tidspunkt kanskje hadde fått inntrykk av at det var Nokas-utbyttet det var snakk om.

Redd
Tromsdal avslørte også at han fryktet og fortsatt var redd for folk han følte han gikk bak ryggen på da han ikke gjorde det han lovet i forhold til hvitvaskingsjobben.

Noen navn på hvem han var redd for ville han derimot ikke opplyse til statsadvokaten i retten.

NRK Brennpunkts fremstilling av saken mener Tromsdal er komplett gal. Han opplyste i retten at han har politianmeldt kringkastingssjef John Bernander, og at saken visstnok var under etterforskning.

Politiagent
Christer Tromsdal avslørte seg selv i NRK-dokumentaren som politiagent i jakten på Nokas-utbyttet. I programmet, som ble sendt i oktober i år, fortalte finansakrobaten at han utgav seg for å ville hjelpe Nokas-ranerne med å få deler av ransutbyttet til utlandet.

NRK Brennpunkt beskrev hvordan Christer Tromsdal på oppdrag for politiet deltok i det som skal ha vært et forsøk på å lokke fram det forsvunnede Nokas-utbyttet. I fjor høst hadde Tromsdal en rekke møter med torpedoen som skal ha vært en kontaktmann mot ransmiljøet. Politiet ville få ranerne til å tro at Tromsdal kunne sørge for hvitvasking av pengene. Tromsdal skal derfor ha bløffet om en kontakt han hadde i Norges Bank.

Agentvirksomheten endte med at Tromsdal ble skutt i beinet. Han ble deretter flyttet på hemmelig adresse og fikk politibeskyttelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere