NA24.no

BYTTES UT: Forsvarer Olle Nohlin bekrefter at han ikke skal forsvare Christer Tromsdal (innfelt) mer.
BYTTES UT: Forsvarer Olle Nohlin bekrefter at han ikke skal forsvare Christer Tromsdal (innfelt) mer. Foto: Farid Ighoubah/Nettavisen og NTB Scanpix

Tromsdal-forsvarer må byttes ut

Sist oppdatert:
Interessekonflikt gjør at den siktede finansmannen må få ny advokat.

Tidligere i dag ble Christer Tromsdal varetektsfengslet i fire uker med brev-, besøks- og medieforbud. To av ukene er i full isolasjon.

Her kan du tipse Nettavisens journalist.

Søndag kveld ble han pågrepet og siktet for å ha motarbeidet rettsvesenet ved bruk av grov vold og trusler. Forholdet han er siktet for er skjerpende og har derfor en øvre strafferamme på 10 års fengsel.

Tromsdal ville anke noen av restriksjonene han ble ilagt under varetektsfengslingen, deriblant isolasjonstiden, men måtte ha betenkningstid.

Politiadvokat Iselinn Håvarstein og etterforsker i Tromsdal-saken Thomas Stange.

Tromsdal bytter forsvarer

Innholdet i siste delen av kjennelsen, som ellers er unntatt offentlighet,  gjengis med tillatelse av tingrettsdommer Kirsten Bleskestad. Der heter det:

«Siktede ønsket å anke, men tok betenkningstid ettersom han per i dag ikke har en forsvarer som han ønsker skal utarbeide støtteskriv. Han kommer tilbake til saken i løpet av betenkningstiden.»

Etter det Nettavisen kjenner til skal forsvarerbyttet skyldes en interessekonflikt som ble oppdaget da hans nåværende forsvarer Olle Nohlin gikk gjennom politiets saksdokumenter.

Det er ennå ikke klart hvem som blir ny forsvarer for Tromsdal.

Politiet bekrefter

Nohlin er svært sparsommelig med informasjonen når Nettavisen tar kontakt tirsdag kveld.

– Jeg kan bekrefte at det blir et forsvarerbytte, men utover det har jeg ikke noe å si.

Politiadvokat Iselinn Håvarstein i Asker og Bærum politidistrikt vil heller ikke si stort.

– Siktede tar betenkningstid og jeg kan bekrefte at det blir et bytte av forsvarer. Mer enn det kan jeg ikke si, forteller hun til Nettavisen.

Nettavisen, og flere andre medier, meldte også at pågripelsen av Tromsdal skal ha sammenheng med et mye omtalt boligangrep i 2012.

FIRE UKER: Tirsdag ettermiddag ble Tromsdal ført inn i rettssalen av to politibetjenter.

Tromsdal dømt til fengsel

Forholdet Tromsdal er siktet etter er Straffelovens § 132 a, og lyder som følger:

«For motarbeiding av rettsvesenet straffes den som ved vold, trusler, skadeverk eller annen rettsstridig atferd overfor en aktør i rettsvesenet eller noen av hans nærmeste opptrer slik at det er egnet til å påvirke aktøren til å foreta eller unnlate en handling et arbeid eller en tjeneste i forbindelse med en straffesak eller en sivil sak.»

Tromsdal ble i Oslo tingrett tidligere denne måneden dømt til fengsel i seks år for grove bedragerier mot banker og privatpersoner. 

Hemmelighold

Fredag før helgen ble en tidligere journalist i riksdekkende media sluppet fri fra varetektsfengsling. Han er siktet for grov korrupsjon og i samme sak er en politimann siktet for mulig brudd på taushetsplikten.

Tromsdal ble pågrepet to døgn etter løslatelsen av den tidligere journalisten. Men verken journalistens forsvarer, Tromsdals nåværende forsvarer eller politiet i Asker og Bærum politidistrikt vil kommentere om de tre forholdene henger sammen.

Den tidligere journalisten har for noen år siden hatt et betalt oppdrag som utreder for Tromsdal sine forrige forsvarere.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere