NA24.no

(Montasje)

Tromsdal tiltales for bedrageri

Sist oppdatert:
Den omstridte finansakrobaten ville selge dette hotellet til norske investorer.

I februar i fjor avslørte NA24/Nettavisen historien om hvordan Christer Tromsdal og to kompanjonger hadde forsøkt å selge hotellet i idyllen Stavsjö like sør for Stockholm.

Hotellet er en del av sakskomplekset Økokrim gransker i forbindelse med tiltalen av Christer Tromsdal, Terje Hvidsten og Antony K. Bratli.

Les vår avsløring her: Omstridt hotellsalg i søkelyset

Tiltale for 50 millioner
Nå har Økokrim tiltalt Tromsdal for grove bedragerier på ca 50 millioner kroner.

Ifølge tiltalen skal han ha forledet investorer og medvirket til forledelse av flere banker til å utbetale flere store pengebeløp under falske forutsetninger. Hvidsted og Bratli er altså tiltalt for medvirkning til bedragerier av investorene.

- Hovedtiltalte skal ha forledet de fornærmede ved blant annet å forelegge dem uriktige takster/verdivurderinger på eiendommer/selskaper og falske driftsresultat for sistnevnte. I tillegger to andre menn, deriblant en eiendomsmegler, tiltalt for bedrageri på over 30 millioner svenske kroner i forbindelse med salg av to hoteller i Sverige, skriver førstestatsadvokat Geir Kavlie i en melding.

Solgt i to omganger
Da NA24/Nettavisen snakket med den den malmøbaserte eiendomsinvestoren Jonny Örbäck i fjor, fortalte han om Tromsdals krumspring i forbindelse med hotelleiendommen.

- Først kom Christer Tromsdal og Terje Hvidsten og sa at de kunne fikse noen norske kjøpere til eiendommen, sa Örbäck til NA24/Nettavisen. Han fortalte imidlertid at man av skattemessige grunner skulle selge til en svenske først.

Og eiendommen ble solgt hele to ganger, med mye fram og tilbake, fortalte Örbäck til NA24/Nettavisen. Så dukket et norsk selskap opp som kjøpere.

Salgssummen skulle være 9 millioner svenske kroner. Men pengene kom ikke. Nå har altså Økokrim tatt ut tiltale i mot de tre eiendomsspekulantene.

Under kan du se bilder av hotellet:

1623

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere