Tromsdal varetekts-fengslet i fire uker

I RETTEN: Politiadvokat Iselinn Håvarsteinn og Christer Tromsdals forsvarer Olle Nohlin i fengslingsmøtet i Asker og Bærum tingrett.

I RETTEN: Politiadvokat Iselinn Håvarsteinn og Christer Tromsdals forsvarer Olle Nohlin i fengslingsmøtet i Asker og Bærum tingrett.

- Min klient nekter straffskyld og kommer til å anke, sier forsvarer Olle Nohlin til Nettavisen.

30.06.15 19:11

Tirsdag ettermiddag ble finansmannen Christer Tromsdal varetektsfengslet i fire uker med brev-, besøks- og medieforbud. To av ukene er i full isolasjon.

Her kan du tipse Nettavisens journalist.

- Min klient nekter straffskyld og for å ha gjort det han er siktet for, sier Tromsdals forsvarer Olle Nohlin.

- Vi kommer til å anke noen av punktene i fengslingen, for eksempel restriksjonen om å sitte i isolasjon.

Politiadvokat i Asker og Bærum politidistrikt Iselinn Håvarstein ville ikke svare på noen spørsmål, og eneste kommentar hun ga var slutningen på kjennelsen.

LUKKEDE DØRER: Pressen ble kastet på gangen under fengslingsmøtet. Foto: Farid Ighoubah/Nettavisen

Avhørt tirsdag formiddag

Han forteller også at Tromsdal var i politiavhør i cirka to timer, altså like før fengslingsmøtet som startet klokken 13.00 i Asker og Bærum tingrett.

- Det var ikke mye som kom frem der. Politiet hadde noen spørsmål og de svarte han på, sier Nohlin til Nettavisen.

Før fengslingsmøtet begjærte Håvarstein at fengslingsmøtet skulle gå for lukkede dører, og fikk medhold av tingrettsdommer Kirsten Bleskestad.

Pressen ble dermed kastet på gangen.

- Kobling til boligangrep

Politiet mener at etterforskningen kan bli skadet dersom innhold i siktelsen og fengslingsgrunnlaget blir kjent.

Det var i går det ble kjent at Tromsdal ble pågrepet av politiet på en adresse i Sandefjord søndag kveld.

Nettavisen, og flere andre medier, meldte også at pågripelsen skal ha sammenheng med et mye omtalt boligangrep i 2013.

Nå er Tromsdal siktet for å ha motarbeidet rettsvesenet ved bruk av vold og trusler. Straffelovens § 132 a, lyder som følger:

«For motarbeiding av rettsvesenet straffes den som ved vold, trusler, skadeverk eller annen rettsstridig atferd overfor en aktør i rettsvesenet eller noen av hans nærmeste opptrer slik at det er egnet til å påvirke aktøren til å foreta eller unnlate en handling et arbeid eller en tjeneste i forbindelse med en straffesak eller en sivil sak.»

I og med at politiet mener at lovbruddet er skjedd under skjerpende omstendigheter er øvre strafferamme 10 års fengsel.

Tromsdal ble i Oslo tingrett tidligere denne måneden dømt til fengsel i seks år for grove bedragerier mot banker og privatpersoner.

FIRE UKER: Tirsdag ettermiddag ble Tromsdal ført inn i rettssalen av to politibetjenter. Foto: Farid Ighoubah/Nettavisen

Tromsdal pågrepet like etter løslatelse av journalist

For to uker siden ble en tidligere journalist i riksdekkende medier pågrepet av politiet, siktet for grov korrupsjon. Denne saken etterforskes også av Asker og Bærum politidistrikt. I samme politidistrikt er en politibetjent siktet for mulig brudd på taushetsplikten.

Den tidligere journalisten anket fengslingskjennelsen til Borgating lagmannsrett og vant frem. Dermed ble han løslatt fredag før helgen.

Nettavisen vet at politiet vurderte om de likevel skulle prøve å holde journalisten fortsatt varetektsfengslet på grunn av bevisforspillelsesfare. To døgn etter at journalisten slapp ut fra varetekt, ble Tromsdal pågrepet.

Politiet har nektet å kommentere om sakene med journalisten og den siktede politimannen henger sammen med forholdet Tromsdal nå er siktet for. Nohlin ønsker heller ikke å kommentere dette.

Den tidligere journalisten har for noen år siden hatt et betalt oppdrag som utreder for Tromsdal sine forrige forsvarere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.