Trond Mohn kan få Røkke-avslag

Foto: tv 2

Det brenner et blått lys for milliardæren Trond Mohns villa i strandkanten på Store Milde i Bergen. Miljøvernministerens avslag til Røkke kan skape presedens.

12.01.06 12:10

Miljøvernminister Helen Bjørnøys nei til Røkkes boligplaner på Konglungen kan få konsekvenser for Trond Mohns byggeplaner på Store Milde.

På samme måte som Røkke, har Mohn planer om å bygge i strandsonen, og på samme måte som Røkke er det ikke utferdiget noen reguleringsplan for området. Trond Mohns bygg ligger til overmål i LNF-sonen som står for landbruk, natur og friluft. I begge tilfellene hadde de respektive fylkesmennene godtatt kommunenes dispensasjonsvedtak.

Reguleringsplan

Miljøvernminister Helen Bjørnøys viktigste grunn for å nekte Røkke å bygge kommer frem i pressemeldingen.

- Det er viktig å sikre en grundig og helhetlig vurdering gjennom reguleringsplan der det legges opp til omfattende utbygging i den nære strandsonen i et pressområde, sier miljøvernministeren.

Det springende punktet her vil være definisjonen av begrepet pressområde. Om Konglungen og Milde er i samme klasse.

Oddny Miljeteig joker

Ettersom Svein Alvsaker, fylkesmannen i Hordaland, har godkjent dispensasjonsvedtaket, det betyr at den eneste som kan stå mellom Trond Mohn og drømmeboligen i strandkanten er miljøvernminster Helen Bjørnøy fra SV. Oddny Miljeteig i bystyremedlem for SV har tidligere sagt at hun vil vurdere å anke dispensasjonsvedtaket inn for miljøverndepartementet.

Det har så langt i dag ikke vært mulig for iBergen.no å komme i kontakt med verken miljøvernministeren eller Oddny Miljeteig. Miljeteig svarer så langt verken på mobil eller sms.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.