NA24.no

Foto: Hauge Jon (Aftenposten)

Tronskifte blant meglerhusene

Sist oppdatert:
Pareto og ABG Sundal Collier er ikke like aktive med å bistå innen oppkjøp og fusjoner.

Mergermarkets har ifølge Dagens Næringslive gjennomgått aktiviteten rundt oppkjøp og fusjoner i Norge så langt i år, og funnet at både Pareto og ABG Sundal Collier har måttet vike plass for flere internasjonale og norske meglerhus og banker.

NA24 - din næringslivsavis

Tidligere har de to meglerhusene vært aktive med å bistå selskaper og investorene med oppkjøp og fusjoner av selskaper, men så langt i 2009 har flere andre hvert aktive. I 2008 hadde ABG Sundal Collier en fjerde plass i rangeringen over de mest aktive, mens Pareto hadde sjetteplassen, men de hadde første og andre plass blant de norske meglerhusene.

Hittil i år topper Arctic Securities og DnB Nor Markets rangeringen over de største meglerhusene på oppkjøp og fusjoner i Norge. Astrup & Partners og SEB Enskilda har fjerde- og femteplass, mens Pareto har falt til niende og ABG Sundal Collier er på 25-plass.

- Første halvår har vært preget av få fusjoner og oppkjøp, og langt mer fokusering på restruktureringsarbeid og emisjoner, sier corporatesjef Arild Abel Engh til Dagens Næringsliv.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere