NA24.no

(Scanpix)

Tror det verste er over

Sist oppdatert:
Kraftig oppgang på de asiatiske børsene i natt. Råvareprisene stiger fortsatt.

De asiatiske børsindeksene stiger for første gang på tre dager etter at prisene på råvare som metall og olje løftet seg kraftig.

NA24 - din næringslivsavis

Den brede samleindeksen for regionen Morgan Stanley Asia-Pacific, stiger 2,1 prosent til 104,25 poeng.

Samtidig har nyheten om at forbrukertilliten i Australia stiger for første gang siden januar 2008 i en ny måling, gitt et løft for hele regionen. Undersøkelsen, som er utført av Westpac Banking og Melbourne Institute viste en oppgang på 12,7 prosent i juni i forhold til måneden før. For første gang er indeksen over 100, og oppgangen er den største som er målt på 22 år. I forrige uke kom ferske tall som viste at den australske økonomien er i fremmarsj.

Investorene mener å se klare tegn på en bedring for verdensøkonomien, og dette bidro blant annet til å sende den australske varehuskjempen David Jones Ltd. kraftig opp på børsen i natt.

- Investorene fokuserer mer på muligheten for at økonomien er på vei ut av den verste perioden. Forbedret sentiment gir oss det motstandsdyktige markedet vi ser nå, sier strateg Yoshihiro Ito ved Okasan Asset Management i Tokyo.

Nattens råvareløft var med på å sende selskap som Fortescue Metals Group Ltd., Australia’s tredje største jernmalmprodusent opp 9,7 prosent, mens handelsselskapet Mitsubishi Corp., klatret 5,2 prosent i Tokyo. I Tokyo var det ogspå oppgang for selskaper innen shipping og elektronikk.

Nøkkeltall onsdag (Merk at børsene stenger på ulike tidspunkt)

Japans Topix: + 1,87%
Japans Nikkei 225: + 1,75%
Hongkongs Hang Seng: + 2, 13%
Kinas CSI 300: + 1,15%
Kinas Shangai Composite: +1,04%
Taiwans Taiex: + 0,75%
Sør-Koreas Kospi: + 3,00%
Singapores Strait Times Index: + 0,99%

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere