*Nettavisen* Økonomi.

Tror eiendomsskatt og bilfritt sentrum vil ramme disse to selskapene

DNB Markets kutter kursmålet på eiendomsselskapet Entra, etter planene om skatt på eiendom og bilfritt Oslo sentrum . Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix

DNB Markets kutter kursmålet på eiendomsselskapet Entra, etter planene om skatt på eiendom og bilfritt Oslo sentrum . Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix Foto: Thomas Winje Øijord (NTB scanpix)

DNB Markets ser verdiene krympe for Norwegian Property og Entra.

20.10.15 12:20

Meglerhuset til DNB tror planene om skatt på eiendom og bilfritt Oslo sentrum vil ramme verdiene i eiendomsselskapene Norwegian Property og Entra.

Les mer: De rødgrønnes endringer for Oslo

- Planene om innføring av eiendomsskatt i løpet av 2017 og stenging av Oslo sentrum for biltrafikk innen 2019 vil etter vårt syn påvirke verdsettelsen av Norwegian Property og Entra, skriver meglerhuset i en aksjerapport tirsdag.

Der nedgraderes Norwegian Property til hold-anbefaling fra kjøp, med en reduksjon i kursmålet til 10 fra 11,50 kroner per aksje.

- Norwegian Property har i sine standard leiekontrakter betingelser som innebærer at leietaker dekker eventuelle nye skatter, men selskap og leietakere vil etter hvert justere for disse økte kostnadene når nye avtaler skal forhandles, påpeker DNB Markets, som legger til:

- Samtidig vil et forbud mot biler kunne gjøre eiendommer innenfor ring 1 mindre attraktive som leieobjekter relativt til eiendommer f.eks. på Skøyen, Lysaker, Fornebu, samt nord og øst for sentrum.

På Entra tas kursmålet ned til 72 fra 78 kroner per aksje, fortsatt med en holdanbefaling.

- Entra har på sin side ikke klausuler i sine leieavtaler om at leietaker tar ansvar for eventuelle nye skatter og selskapet vil dermed i første omgang måtte dekke dette selv for den delen av porteføljen som ligger i Oslo. På den annen side har selskapet de siste månedene annonsert flere større avtaler som støtter våre estimater.

Norwegian Property er et kontoreiendomsselskap med 41 eiendommer lokalisert i Stavanger og Oslo-området, deriblant på Aker Brygge.

Entra er et av Norges ledende eiendomsselskaper. Eiendomsporteføljen omfatter i hovedsak kontorbygg lokalisert i fire største byene i Norge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.