NA24.no

Tror flere vil flytte

Sist oppdatert:
Investor Jens Ulltveit-Moe mener Høyre må endre skattesyn for å fjerne skatten som får Stein Erik Hagen til å flytte.

- Han får bestemme hva han vil, men jeg vil ikke flytte, sier investor Jens Ulltveit-Moe til NA24 når vi kontakter han for kommentar til at Stein Erik Hagen flytter til Sveits.

NA24 - din næringslivsavis

Hagen har gått lei den norske formuesbeskatningen, og tar med seg hele familien til Sveits for å redusere skatten ha betaler.

-Et tap
- Jeg tror det er et tap for Norge når velstående mennesker flytter ut, sier Ulltveit-Moe, som viser til den tidligere Stavanger-baserte rederen Peter Smedvig. Han har nå lite virksomhet igjen i Norge, men har bygget opp en betydelig virksomhet i London, som han flyttet til for en del år tilbake.

- Derfor synes jeg at formuesskatten er en struktur som må endres. Det er en for tilfeldig skatt, og den bør erstattes med en skatt på eiendom, sier Ulltveit-Moe. Og for å få det til må Høyre snu, mener investoren, som tidligere var president i NHO.

- Formuesskatten blir ikke endret før Høyre endrer syn på boligbeskatningen. Bolig og eiendom er grovt underbeskattet. Det er en overinvestering i eiendom, sier investoren. Han forteller at i de fleste andre land er det motsatt av i Norge: Formuesskatten er vekke, mens bolig og eiendom skattlegges.

For å få en endring er det, ifølge Ulltveit-Moe, Høyre som må bøye av.

- Det er Høyre som er stengselen her. Ikke Arbeiderpartiet, paradoksalt nok, sier Ulltveit-Moe.

Tror flere vil flytte
- Tror du flere kommer til å flytte fra Norge som en følge av skattleggingen?

- Ja, det tror jeg faktisk, sier Ulltveit-Moe.

Selv vil han ikke flytte.

- Jeg identifiserer meg med Norge. Jeg har bodd 15 år av mitt liv i utlandet, og var riktig fornøyd med det. Det er godt å bo i Norge, sier Ulltveit-Moe.

- Når jeg bodde i London og New York følte jeg meg som en besøkende, sier investoren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere