*Nettavisen* Økonomi.

Tror flere vil flytte

Investor Jens Ulltveit-Moe mener Høyre må endre skattesyn for å fjerne skatten som får Stein Erik Hagen til å flytte.

24.07.09 13:23

- Han får bestemme hva han vil, men jeg vil ikke flytte, sier investor Jens Ulltveit-Moe til NA24 når vi kontakter han for kommentar til at Stein Erik Hagen flytter til Sveits.

NA24 - din næringslivsavis

Hagen har gått lei den norske formuesbeskatningen, og tar med seg hele familien til Sveits for å redusere skatten ha betaler.

-Et tap
- Jeg tror det er et tap for Norge når velstående mennesker flytter ut, sier Ulltveit-Moe, som viser til den tidligere Stavanger-baserte rederen Peter Smedvig. Han har nå lite virksomhet igjen i Norge, men har bygget opp en betydelig virksomhet i London, som han flyttet til for en del år tilbake.

- Derfor synes jeg at formuesskatten er en struktur som må endres. Det er en for tilfeldig skatt, og den bør erstattes med en skatt på eiendom, sier Ulltveit-Moe. Og for å få det til må Høyre snu, mener investoren, som tidligere var president i NHO.

- Formuesskatten blir ikke endret før Høyre endrer syn på boligbeskatningen. Bolig og eiendom er grovt underbeskattet. Det er en overinvestering i eiendom, sier investoren. Han forteller at i de fleste andre land er det motsatt av i Norge: Formuesskatten er vekke, mens bolig og eiendom skattlegges.

For å få en endring er det, ifølge Ulltveit-Moe, Høyre som må bøye av.

- Det er Høyre som er stengselen her. Ikke Arbeiderpartiet, paradoksalt nok, sier Ulltveit-Moe.

Tror flere vil flytte
- Tror du flere kommer til å flytte fra Norge som en følge av skattleggingen?

- Ja, det tror jeg faktisk, sier Ulltveit-Moe.

Selv vil han ikke flytte.

- Jeg identifiserer meg med Norge. Jeg har bodd 15 år av mitt liv i utlandet, og var riktig fornøyd med det. Det er godt å bo i Norge, sier Ulltveit-Moe.

- Når jeg bodde i London og New York følte jeg meg som en besøkende, sier investoren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag