*Nettavisen* Økonomi.

Tror gigantene skuffer inn penger

Foto: (montasje)

Kostnadskutt og økte inntekter er grunnene til optimismen.

Ifølge Finansavisen ventes det at de største selskapene på Oslo Børs vil levere rekordmarginer i 2011.

Acergy er unntaket på topp ti-listen. Men i Statoil, DNB Nor, Telenor, Seadrill, Yara, Orkla, Norsk Hydro, Royal Caribbean og PGS ventes alle stigende marginer i 2010.

De tre som ventes å ha størst vekst i driftsmarginen er PGS med 8,2 prosent økning, fra 10,6- til 18,8 prosent, Hydro med 4,1 prosent økning fra 4,5- til 8,6 prosent og DNB Nor med 6,2 prosent økning, fra 33,1- til 39,3 prosent. Blant resten av selskapene ventes mer moderate økninger med maksimalt 2,5 prosent økning.

Kraftige kostnadskutt i forbindelse med finanskrisen og større inntekter enn forventet i ettertid er grunnen til den positive utviklingen.

Det er ventet vekst i omsetningen til alle de til største selskapene i 2011. Og i syv av selskapene er det ventet større omsetningsvekst enn i 2010. Av de tre selskapene som ikke er forventet å øke omsetningen er Seadrill det selskapet der tilbake gangen i veksten er forventet å være størst. Dette til tross er det ventet at Seadrill leverer driftsmarginer over 42 prosent.

Til tross for den siste tids oppblomstring av Telenors russiske mareritt, er selskapet blant analytikernes favoritter på børsen, ifølge FactSet.

Blant de spurte analytikerne sier over 90 prosent at Telenor bør kjøpes.

Les flere saker på NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag