*Nettavisen* Økonomi.

Tror ikke på høyere oljepris

Foto: (Scanpix)

Tallknuserne tviler på at oljen blir dyrere. Oljen faller markant onsdag ettermiddag.

18.03.09 17:14

- Jeg ser ingen grunn til at oljeprisen skal stige nå, sier oljeanalytiker Lill Sandvik i meglerhuset First Securities til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

«Brenten» omsettes i øyeblikket til 47,70 dollar fatet, mens den amerikanske kvaliteten WTI bikket 50 dollar fatet tirsdag for mai-kontrakten. Oljeprisen falt imidlertid tungt etter nye lagertall onsdag ettermiddag. Sjekk lagertallene her:

Les også: Resesjonsfrykt stopper OPEC

Dårlig nytt
Lill Sandvik trekker frem dårlige makrotall, stigende lagre som prisbremser.

- Bensin i USA er det eneste som kan bidra til økning – med lave lagre, bedre forbruk og snart kjøresesong i landet, sier hun til NA24.

Prisen har hatt en liten opptur tidlig denne uken, og noen faktorer å henge det på er bedre enn forventet nybygg i USA, skriver oljeanalytiker Torbjørn Kjus i meglerhuset DnB Nor Markets til NA24.

- Børsen gikk også bra og teknisk sett har vi brutt gjennom viktige nivåer, sier han.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Oljemarkedet har blitt løftet av den positive stemningen som har preget aksjemarkedet frem til i dag, i tillegg til økende uro i Nigeria, sier oljeanalytiker Thina M. Saltvedt hos meglerhuset Nordea til NA24.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Henning Aarseth

Kjøpspress
Kjus trekker frem at det var utløp av opsjoner tirsdag på den amerikanske kvaliteten WTI som kan ha gitt kjøpspress.

- Der det lå større åpne interesser på «calls» med strike 50 enn det gjorde for «puts», sier han, og legger til at det har nok gitt noe kjøpspress for de som skal ut og dekke inn disse «calls» når vi nærmet oss 50 dollar fatet.

Vekst
Onsdag ettermiddag er det duket for den ukentlige oljelagerrapporten fra de amerikanske myndighetene.

Analytikerne venter at råoljelagrene vil øke med to millioner fat, mens destillatlagrene vil vise en vekst på 0,4 millioner fat.

Når det gjelder bensinlagrene er det ventet et fall på 2,1 millioner fat. Estimatene er hentet inn av Platts, ifølge MarketWatch.

Sjekk NA24s egne oljesider

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.