*Nettavisen* Økonomi.

Tror oljeoverskuddet svinner raskt

Foto: Fotograf:DAVID MCNEW (AFP)

Konsernsjefen i ConocoPhillips tror lave oljepriser vil være kortvarig.

Det kom frem under en presentasjon som konsernsjefen i det store amerikanske oljeselskapet ConocoPhillips, Jim Mulva, holdt på en oljekonferanse i London tirsdag, melder Reuters.

- Det er lite trolig at vi vil ha langvarig produksjonsoverskudd og lave oljepriser, sa Mulva.

Han forventer at overskuddsproduksjonen vil eroderes og oljeprisene stige før det har gått lang tid. Mulva pekte også på at kostnadene til oljeselskapene i forbindelse med erstatningen av oljen som pumpes har falt det siste året, dog ikke like mye som oljeprisene.

Følger utviklingen nøye
Også OECD-landenes energivaktbikkje, IEA, følger nøye med på utviklingen i oljemarkedet for tiden. Oljeprisen har steget markert de siste ukene, og er opp mer enn 10 dollar fatet i London på tre uker. Et fat nordsjøolje for levering i desember lå tidlig tirsdag ettermiddag på 77,55 dollar fatet.

IEA-direktør Nobuo Tanaka sa på den samme konferansen i dag at oljeprisen ikke bør vøre skadelig for økonomien, med henvisning til dagens nivå.

Han pekte på økende etterspørsel i Kina og India, men notert samtidig at oljelagrene fortsatt er veldig høye, melder Dow Jones Newswires. Tanaka ba samtidig om at forbrukslandene økte innsatsen for energieffektivisering og investeringer i fornybar energi.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag