*Nettavisen* Økonomi.

Tror oljeprisfall vil tynge Oslo Børs

Etter nedgang i oljeprisen og aksjefall i Asia venter nettmegleren Netfonds at Oslo Børs vil åpne i negativt terreng tirsdag. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Analysesjef spår rød start på Oslo Børs.

Etter nedgang i oljeprisen og aksjefall i Asia venter nettmegleren Netfonds at Oslo Børs vil åpne i negativt terreng tirsdag.

- Vi tror Oslo Børs åpner ned 0,25 prosent i dag, skriver analysesjef Roger Berntsen i en kommentar.

I Asia er børsene i Shanghai, Tokyo og Hongkong ned mellom 0,3 og 1,1 prosent.

I oljemarkedet handles referansekontrakten på nordsjøoljen for 50,5 dollar per fat, ned rundt to dollar siden i går ettermiddag.

- Ventet å prege børsene
Ny handelsstatistikk fra Kina viser fallende import og eksport i september, et signal om fortsatt svak etterspørsel.

- Blandede makrotall fra Kina (import- og eksport tall), bidro til aksjefall i Asia i natt. Dette er ventet å prege de europeiske børsene noe i dag. Oljeprisen er i tillegg ned over 3 prosent fra i går ettermiddag. Når det er sagt, oljeprisfallet kommer etter en periode med kraftig oppgang. Med andre ord, mange aktører benyttet gårsdagen til å sikre gevinster, skriver Berntsen.

Importnedgangen var på 20,4 prosent fra september i fjor, mens eksporten falt mer moderate 3,7 prosent, skriver The Wall Street Journal.

Det gir en liten oppgang i overskuddet på handelsbalansen, fra 60,2 milliarder dollar i august til 60,3 milliarder dollar.

Ser tegn til bedring
DNB Markets mener den kinesiske utenrikshandelen viser tegn til bedring.

- Sammenligner vi utviklingen i både eksport og import med fjoråret, er det fortsatt fall. Dette skyldes imidlertid både lavere råvarepriser og at spekulasjoner mot yuanen bidro til overfakturering av eksporten i fjor høst. Sammenlignet med august i år, steg eksporten til samtlige land med unntak av Taiwan. Og importen steg også, med videre oppgang i importen av råvarer, skriver DNB Markets-analytiker Magne Østnor i en morgenrapport.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag