NA24.no

Tror Oslo blir festbrems

Foto: Per Ervland
Sist oppdatert:
Orion-analytikeren tror ikke Oslo Børs klarer å følge festformen til de utenlandske børsene.

Analysesjef Stig Myrseth i Orion Securities er nøytral til Oslo Børs. Begrenset oppside som følge av en svekket oljepris samt utsikter til høyere rente gjør at analytikeren ikke venter noen betydelig oppgang.

NA24 - din næringslivsavis

Orion er mer positiv til de toneangivende utenlandske børsene. Meglerhuset beholder sitt positive grunnsyn og venter at klimaet vil holde seg stabilt godt. Rolige renter og gode resultatrapporter gjør at aksjer fremstår som undervurderte i de fleste land med dagens rentestruktur.

- Bildet er ikke fullt så positivt på Oslo Børs. En svak dollar og noe svekket oljepris begrenser oppsiden i børslokomotiver som Statoil. Videre er renteklimaet mindre gunstig enn i utlandet, og disse forholdene gjør at vi lander på et nøytralt markedssyn, skriver Orion i Dagens Analyse.

I midten av forrige uke røk Aker Kværner og Playsafe ut av modellporteføljen. Disse er foreløpig ikke blitt erstattet, og dermed er det åtte aksjer og 20 prosent kontanter som utgjør porteføljen.

Aker Kværner blir lempet ut etter at aksjen brøt teknisk støttenivå. Orion tok dermed et lite tap i aksjen. Oppkjøpet av Playsafe gjør at Orion tar aksjen ut av modellporteføljen. Investeringen ga en gevinst på 64 prosent.

Orions modellportefølje
* Simrad Optronics
* Petrolia Drilling
* CanArgo
* Kitron
* Scorpion Offshore
* Blom
* Crew Minerals
* CorrOcean
+ 20 prosent kontanter

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere