NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%

Tror på børsoppgang

Aksjeproffene har ikke mistet motet i aksjemarkedet.

- Realøkonomien er svak og forverrer seg, det kan bli avgjørende, sier analysesjef Håvard Nesheim i meglerhuset Handelsbanken Capital Markets til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Juleporteføljen til Norges aksjeproffer faller i snitt 30,4 prosent. Rådene som aksjeproffene ga i oktober har så langt kostet skjorta.

Dårligst ut kommer riggselskapet Songa, med et fall siden 13. oktober på 57,5 prosent. Selskapet ble anbefalt av Handelsbanken.

Les mer: Rådene som kostet skjorta

Penger inn i aksjer
Til sammenligning er hovedindeksen på Oslo Børs ned 14 prosent i samme periode.

Men aksjeproffene har ikke mistet motet og tror på børsoppgang de neste seks månedene.

- Det vil nok ta tid før aksjemarkedet kommer opp igjen, men det betyr ikke at aksjemarkedet skal mye ned av den grunn, sier Nesheim til NA24.

Han mener renten skal ned og dermed skal mye penger reallokeres inn i aksjer igjen.

Kjøp aksjer!
Handelsbanken kom dårligst ut av fem meglerhus i juleporteføljen, med en nedgang på 39,56 prosent per 1. desember.

- Anbefaler dere kunder å kjøpe aksjer?

- Ja, vi mener det er fair å kjøpe aksjer på Oslo Børs igjen. Det er fair prising om dagen historisk og hvis makrobildet holder seg og at det ikke blir en ordentlig depresjon, sier Nesheim men legger til at det blir volatilt.

- Det blir nok noe fram og tilbake i markedet, og det blir ikke «all in» som vi sier i poker, sier han muntert.Tror på oppgang
Meglerhuset Pareto Securities kom best ut i juleporteføljen til NA24. Det klare til og med på finne en aksje – Prosafe - som har steget i perioden, med 2,8 prosent per 1.desember. Den gjennomsnittlige nedgangen blant deres aksjevalg ble kun 18,94 prosent. Hovedindeksen hadde kun 4,94 prosent mindre fall, som nesten må regnes som godkjent i et så ruglete marked.

- Utsikter i aksjemarkedet de neste 6 månedene?

- Verdsettelsen på Oslo Børs er på bunnivå med pris over bokført verdi som ligger på én gangen, sier analysesjef Rune Juliussen i Pareto.

Det tilsvarer at de bokførte verdiene i selskapene er lik markedsaksjenes verdi. Det betyr at hvis selskapene selger sine eiendeler til den bokførte verdi, vil det være lik verdien på selskapets aksjer ute i marked.

Han sier det er grunn til bekymring rundt utviklingen i makrobildet i økonomien.

- Jeg tror Oslo Børs er noe høyere om seks måneder, men det blir en volatil periode, sier Pareto-toppen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere