NA24.no

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Tror på budkrig

Sist oppdatert:
Det kan bli budkrig om Tandberg Television, tror investorene. USA-gigant kan være kjøperen.

- Det er et overraskende oppkjøp, sier Terra-analytiker Espen Tidemann Jørgensen til NA24.

NA24 har snakket med flere kilder i finansmiljøet som nå tror at den amerikanske datagiganten Cisco kan ha fattet interessen for Tandberg TV. Så langt har ikke Tandberg TVs karateristiske styreformann Jan Chr. Opsahl vært tilgjengelig for kommentar.

NA24 - din næringslivsavis

Mandag ble det kjent at Tandberg Television har fått et oppkjøptilbud fra Nasdaq-noterte Arris. Sistnevnte er en overraskende kandidat til å ta over det norskdominerte selskapet, og dette har dratt i gang spekulasjonene.

LES MER: Byr på Tandberg Television

Han sier videre at begge selskapene ser ut til å være veldig interessert i å fusjonere. Dette kan vanskeliggjøre et motbud, tror analytikeren, som mener at Tandberg TV-aksjen forsvarer en prising på 110 til 120 kroner.

Følg børsen her

Lunkne
Trolig er interessen fra medaksjonærene også lunken. De har i alle fall kjørt opp aksjekursen til Tandberg Television over budprisen fra Arris. Dette indikerer at markedet venter på en budkrig.

Det pekes på at budprisen er identisk med nivået på samme tid i fjor. Tandberg TV-kursen var også godt oppe på 140-tallet i fjor vår, men falt kraftig etter et et resultatvarsel.

Glemmer resultatvarselet
Jan Chr. Opsahl skriver i en melding at 96 kroner pr. aksje gir en betydelig budpremie regnet de siste 90 dagene. Da glemmer han imidlertid at Tandberg TV har vært ute med et resultatvarsel i den perioden, sier en investor til NA24. Han tror på budkrig.

- Kombinasjonen mellom Arris og Tandberg Television danner den klart ledende tilbyderen av stemme-, video- og dataløsninger i markedet. Videre representerer budet på 96 kroner en betydelig premie på 47 prosent på Tandberg Television basert på snittet de siste 90 dagene, skriver Opsahl, som anbefaler budet.

Følg børsen her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere