Tror på Fredriksen-utbytte

Men analytikeren anbefaler likevel å selge unna Frontline-aksjer før selskapet legger frem resultatet.

23.02.09 11:28

Anders R. Karlsen, senioranalytiker i Nordea Markets, tror fortsatt Frontline kommer til å betale utbytte til aksjonærene, tross medieoppslag om det motsatte.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi forventer et fair resultat, men opprettholder vår salgsanbefaling ettersom utsiktene for tankmarkedet er usikkert, skriver Karlsen i sin analyse.

Utbyttesvikt
Nordea-analytikeren tror Frontline vil betale utbytte på 0,50 dollar per aksje for fjerde kvartal, og dermed vil utbyttet for hele året ende på 7,10 dollar per aksje. 2008 var imidlertid siste år med relativt store utbytter. For 2009 venter Karlsen et utbytte per aksje på 1,50 dollar, og til neste år øker utbyttet til 2 dollar.

Grunnen til det sviktende utbyttet er at overskuddet til Frontline ligger an til å falle kraftig de to neste årene. For 2008 forventer Karlsen et overskudd før skatt på 531 millioner dollar. Dette er langt bedre enn i 2007, da selskapet hadde et overskudd før skatt på 277 millioner dollar.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Økt risiko
For fjerde kvartal forventer Karlsen et driftsresultat på 116,2 millioner dollar, dermed blir det siste kvartalet helt klart det dårligste i løpet av 2008. Resultatet før skatt tror Nordea-analytikeren ender på 71,8 millioner dollar.

HTML EMBED

Det er spesielt risikoen knyttet til finansieringen av nybyggingsprogrammet til Frontline som er grunnen til skepsisen, men i tillegg pekes det på motpartsrisikoen for de åtte OBO-fartøyene.

Kursmålet er på 163 kroner, like under dagens nivå på 163,75 kroner.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.