*Nettavisen* Økonomi.

Tror på høyere Tandberg-bud

Konsernsjef Tandberg, Fredrik Halvorsen Foto: Poppe, Cornelius (Scanpix)

Analytikerne ser ut til å tro på en mulig budkamp og høyere kurs.

01.10.09 12:13

Det viser en gjennomgang NA24 iMarkedet har gjort av de første kommentarene sendt ut av meglerhusene First Securities, Arctic Securities og ABG Sundal Collier rundt budet på Tandberg ASA.

To av meglerhusene hadde kjøpsanbefalinger på aksjen før dagens bud, mens Arctic Securities lå med en salgsanbefaling og kursmål på 100 kroner.

Alle de tre meglerhusene operer imidlertid med kjøpsanbefalinger etter at den amerikanske nettverks- og telekomgiganten Cisco i dag varslet at de vil legge inn et frivillig bud på Tandberg på 153,50 kroner per aksje.

Bakgrunnen er at meglerhusene mener budet er moderat og at det åpner for høy interesse fra mulige konkurrerende budgivere. Blant selskapene som trekkes frem som mulig utfordrere til Cisco er Hewlett-Packard, IBM, Ericsson, Avaya (Silver Lake) og Microsoft.

First Securities har lagt seg på et krusmål på 160 kroner for Tandberg, mens Arctic mener 165 kroner nå er oppnåelig ved en budkamp. ABG Sundal Collier har ikke gitt noe nytt kursmål, mener at det er sannsynlig at prisen vil bli høyere enn dagens bud fra Cisco.

- Vi mener det vil være stor interesse fra andre potensielle budgivere og tatt i betraktning at budet er lavt, tror vi at muligheten for at Cisco vil måtte heve budet elle at en annen interessent kommer med et høyere bud er sannsynlig, skriver ABG SUndal Collier i en kommentar.

Arctic mener at prisen er fair, men at den ikke reflekterer de store synergiene som en overtagelse vil bety for Cisco.

First mener investeringsgruppen Silver Lake vil være en av de mest sannsynlige konkurrentene til Ciscos bud. Silver Lake ble i juli trukket frem av Financial Times, som skrev at de ventet et bud på Tandberg fra gruppen. Silver Lakes eier allerede Avaya som er tunge på talekommunikasjonsteknologi.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag