*Nettavisen* Økonomi.

Tror på Hydro-vekst

Foto: Ole Berthelsen (TV 2 Nettavisen)

Næringsminister Dag Terje Andersen tror på vekst i resten av Hydro.

Næringsminister Dag Terje Andersen (Ap) tror Hydros industrivirksomhet vil oppleve vekst etter oljefusjonen mellom Hydro og Statoil, melder Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

NA24 - din næringslivsavis

- Jeg oppfatter det slik at når Hydro nå får fokus på industrivirksomheten i Norge så vil det faktisk være en styrke for den industrielle virksomheten, sier Dag Terje Andersen til ANB.

Andersen benytter samtidig muligheten til å refse børsdirektør Bente Landsnes for å ha skapt usikkerhet om regjeringens eierskapspolitikk. Hun mener at regjeringens styringsiver har ført til at investorer nå priser selskaper der staten er medeier lavere enn tidligere.

- Denne rabatten var borte, men nå er den innført igjen. Disse selskapene er så store på børsen at de treffer hele det norske markedet, sa Landsnes ifølge Dagens Næringsliv på et seminar i regi av Høyre tirsdag.

Næringsministeren er litt oppbrakt over børsdirektørens uttalelser.

- Det er litt pussig at hun uttaler seg slik når hennes frykt i stor grad baserer seg på en misforståelse, sier Andersen. Han viser til at det var velgerne som ga landet en ny regjering, som ikke vil selge seg ned i de store selskapene hvor staten er deleier.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.