NA24.no

Tror på høyere oljepris

Analytikere hever nå sine estimater for oljeprisen i 2006. Forventningene er nå over 67 dollar fatet.

Oljeanalytikere hever nå sine oljeprisestimater for 2006 som følge av økt etterspørsel og frykt for bortfall i tilbudssiden fra den Persiske Gulf og Mexico-gulfen, skriver Bloomberg i dag.

NA24 - din næringslivsavis

Mediananslaget blant 28 oljeanalytikere nyhetsbyrået har vært i kontakt med er en gjennomsnittlig oljepris for 2006 på 67,25 dollar fatet. Det er 9,25 dollar per fat mer enn hva analytikerne forventet ved starten av året. I fjor ble oljen omsatt til en gjennomsnittspris på 56,7 dollar fatet på NYMEX.

Tredje kvartal
For tredje kvartal er det ventet en gjennomsnittspris på 67,88 dollar fatet i tredje kvartal på den London-baserte olje- og råvarebørsen ICE. Forventningene til gjennomsnittsprisen for hele 2006 ligger på 66,38 dollar per fat, skriver Bloomberg.

Opp 21 prosent
Oljeprisen har steget om lag 21 prosent i år på spekulasjoner rundt Irans atomprogram og frykt for at flere orkaner skal ødelegge oljeinstallasjoner i Mexico-gulfen.

I følge det internasjonale energibyrået IEA vil verdens etterspørsel etter olje øke med 1,5 prosent til 84,9 millioner fat per dag.

Økende investeringer i oljesektoren fører til at analytikerne venter lavere oljepriser for neste år. Mediananslaget ligger på en gjennomsnittspris på 62 dollar fatet i 2007 melder nyhetsbyrået.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere